Vyhľadávanie:

Témou sociálne a ekonomické reformy

Témou sociálne a ekonomické reformy

Na konferencii Ekonomické reformy pre Európu aj naši manažéri

Konferencia.
V rámci panelovej diskusie na tému investičné príležitosti v novoprijatých členských krajinách EÚ sa o slovo prihlásil aj viceprezident pre financovanie Karl F. Csensich. Vo svojom krátkom príspevku poukázal na skutočnosť, že investičné príležitosti a dobré podmienky poskytuje okrem Bratislavy a okolia tiež región východného Slovenska.

Otázke vstupu do Európskej únie, ktorá je v súčasnosti jednou z najhorúcejších tém a predmetom pozornosti slovenskej verejnosti a médií, sa venovala minulotýždňová medzinárodná konferencia v Bratislave. Organizátorom konferencie s názvom Ekonomické reformy pre Európu boli Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy - INEKO a Ministerstvo financií SR.

V priestoroch hotela Forum sa na spoločnej diskusii stretli ministri financií Českej republiky, Malty, Poľska, Rakúska, Slovenska a Slovinska, zástupcovia bánk a investorov, aby sa podelili o svoje skúsenosti a postoje k prebiehajúcim reformám. Cieľom konferencie, ktorej sa zúčastnili aj manažéri z U. S. Steel Košice, viceprezident pre financovanie Karl F. Csensich a výkonný viceprezident pre strategické implementácie Anton Jura, bola výmena informácií o ekonomických a sociálnych reformách na Slovensku, v transformujúcich sa ekonomikách a v Európskej únii. Priestor dostala diskusia o budúcnosti reforiem v EÚ, predstavách a záujmoch členských a pristupujúcich krajín.

Podujatie dalo tiež príležitosť krajinám vstupujúcim do EÚ prezentovať sa z pohľadu atraktívnosti pre zahraničné investície. Prednášajúci sa zhodli na tom, že prístupové krajiny už majú čo povedať krajinám EÚ. Účastníci tiež ocenili progres, ktorý Slovensko urobilo za posledných osemnásť mesiacov. Podľa ich slov môže byť slovenská reforma, spĺňajúca všetky požiadavky EÚ, dobrým stimulom pre zahraničných investorov.

Medzinárodná konferencia umožnila výmenu názorov a informácií, ktoré prispievajú k využitiu poznatkov z doterajšieho reformného procesu a zamedzeniu opakovania chýb pri uskutočňovaní podobných zmien v budúcnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...