Vyhľadávanie:

Termovízna kamera pre hasičov

Termovízna kamera pre hasičov

V piatok, 4. mája, hasiči oslavovali svoj sviatok - Deň sv. Floriána. Pri obchodnom centre Optima v Košiciach pripravili pre širokú verejnosť množstvo zaujímavých podujatí, medzi nimi aj súťaž medzi hasičskými zbormi z východného Slovenska, ale i zo zahraničia - z českého Olomouca a maďarskej Nyíregyházy.

Podujatie otvoril riaditeľ okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bodnár, ktorému viceprezident USSK Miroslav Kiraľvarga odovzdal dar USSK - termovíznu kameru na vyhľadávanie osôb v zadymenom priestore a zároveň záchranný gumený čln s lodným motorom - v hodnote viac ako milión korún.

Počasie podujatiu prialo, slniečko prilákalo k Optime množstvo divákov, ktorí obdivovali fyzickú zdatnosť hasičov počas 5. ročníka športovej súťaže profesionálnych hasičov Iron Fireman - Hasičský štvorboj, Košice 2007. V súťaži jednotlivcov získali hasiči USSK Adrián Ficik a Benjamín Brandis prvé dve priečky, v súťaži družstiev skončili hasiči USSK na 2. mieste za svojimi kolegami z Olomouca. To však nebolo všetko. Prácu našich hasičov pri príležitosti 5. výročia vzniku Závodného HaZZ USSK v piatok, 4. mája, v Bratislave pamätnou medailou ocenil minister vnútra Róbert Kaliňák a prezident HaZZ Jozef Palúš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...