Vyhľadávanie:

Titul obhájili hokejisti Vedenia

Titul obhájili hokejisti Vedenia

Vo štvrtok, 19. februára, sa na ľade v Steel Aréne skončili hokejové majstrovstvá U. S. Steel Košice na rok 2009, ktoré boli súčasťou zimnej olympiády. Titul majstra si vybojovali a cennú trofej, Putovný pohár prezidenta spoločnosti, z rúk George F. Babcoka prevzali hráči z Vedenia. Obhájili tak svoje vlaňajšie prvenstvo a z tejto trofeje sa tešili už po piaty raz za sebou. Vo finále sa stretli s Dopravou, ktorú zdolali 8:4. Záverečný deň šampionátu najprv rozohrali mužstvá Vysokých pecí a BSCe, ktoré sa stretli v súboji o 3. miesto. Po dramatickom priebehu si bronzové medaily vybojovali hokejisti z BSCe, ktorí zdolali vysokopeciarov tesne 2:1 a boli v dlhodobom turnaji najväčším prekvapením súťaže.

Po skončení finálového súboja organizátori odmenili pohármi a medailami nielen hráčov prvých troch mužstiev, ale tiež najlepších hráčov majstrovstiev.

Najlepším brankárom sa stal Marcel Bebko z Vysokých pecí, za najlepšieho obrancu vyhlásili Mariána Cmorjaka z Dopravy, cenu pre najlepšieho útočníka prevzal Tomáš Fábry z Expedície a najlepším strelcom šampionátu sa so šestnástimi gólmi stal Peter Kuzár z tímu Vedenia. Z hokejovej štatistiky ďalej vyplýva, že najlepším nahrávačom, s dvadsiatimi bodmi za asistencie, sa stal Peter Jacko z Vedenia a v kanadskom bodovaní bol s 33 bodmi najlepší Peter Kuzár. Poradie najlepších strelcov: 16 gólov - Peter Kuzár, 14 gólov - Miroslav Dutko (obaja Vedenie), 13 gólov - Rastislav Štefáni (Oceliareň), 10 gólov - Tomáš Fábry, 7 gólov - Marcel Nikitinskij (Doprava) a Peter Jacko (Vedenie), 6 gólov - Ľubomír Grimplini (BSCe), Slavomír Slebodník a Marián Cmorjak (obaja Doprava), Marcel Kimak, Peter Veselovský mladší, Peter Veselovský starší (všetci Oceliareň), Adrián Maňkoš (RaR) a Ladislav Kelemeš (Vysoké pece).

O 3. miesto

Vysoké pece - BSCe 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Súboj o bronz lepšie rozohrali domáci, ktorí sa v 8. minúte po góle Krušpána dostali do vedenia. Druhý gól visel na vlásku, keď vysokopeciari neustále obliehali bránku hostí. Ale nielen do konca úvodnej tretiny, ale ani do konca zápasu už nenašli recept na prekonanie skvele chytajúceho brankára Jeníka. Hosťom vyšiel úvod druhej tretiny. Stačilo im len 27 sekúnd a nekrytý Tischler perfektne vyrovnal. Eufória vďačných fanúšikov mužstva BSCe nemala konca a hráčom tohto tímu to veľmi pomohlo. Boli aktívnejší v útoku, pozornejšie bránili a každú možnosť využívali na rýchly protiútok. Štyri minúty pred koncom druhého dejstva presne namieril hosťujúci Nagy, strelil druhý gól BSCe a otočil vývoj zápasu v prospech svojho kolektívu. Ako sa v poslednej tretine ukázalo, bol to vlastne víťazný gól, ktorý zabezpečil pre hostí zisk bronzových medailí. Vysokopeciari sa všemožne snažili o vyrovnanie, ale v záverečnom tlaku im nepomohla ani hra bez brankára.

Finále

Vedenie - Doprava 8:4 (1:2, 2:1, 5:1)
Na finálový súboj sa prišlo pozrieť vyše šesťsto divákov, ktorí v hľadisku vytvorili veľmi búrlivú kulisu. Najmä fanúšikovia dopravárov boli naladení na víťaznú nôtu a svojich hráčov v žltých dresoch neustále povzbudzovali. Hráčom sa zo začiatku darilo veru veľmi dobre. Vedúci gól síce v 5. minúte strelil domáci Kováč, ale hostií to nedeprimovalo. Už o minútu na to kapitán Dopravy Hriňák vyrovnal a v ôsmej minúte Cmorjak strelou z diaľky dostal svoj tím do vedenia. Keď na začiatku druhej tretiny strelil ten istý hráč tretí gól Dopravy, zdalo sa, že to vlaňajšieho majstra položí na lopatky. Do konca druhej tretiny finálového stretnutia chýbali necelé tri minúty a hráči z Vedenia vtedy udreli. V rozpätí dvadsiatich sekúnd strelili Dutko a Jacko dva góly a bolo vyrovnané 3:3.
V úvode tretej časti zápasu sa opäť radovali priaznivci tímu Vedenia, pretože "všadebol" Dutko zaznamenal štvrtý gól a otočil vývoj skóre v prospech svojho mužstva 4:3. Radosť domácich však trvala iba 28 sekúnd, pretože strelecky disponovaný obranca hostí Cmorjak strelil v tomto finálovom súboji svoj tretí gól a bolo opäť vyrovnané 4:4. V záverečných pätnástich minútach však prevzali hráči z Vedenia iniciatívu, zatlačili unaveného súpera do defenzívy a začalo sa im dariť v koncovke. Ich strelecký koncert sa napokon zastavil na čísle osem, keď sa dva razy do streleckej tabuľky zapísal Kuzár, raz Nižník a bodku za zápasom dal Dutko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...