Vyhľadávanie:

Titul obhájili hráči z Expedície

Titul obhájili hráči z Expedície

V pondelok sa skončil basketbalový šampionát o Pohár prezidenta a majstra U. S. Steel Košice pre rok 2008

V priebehu tohto mesiaca sa v telocvični ZŠ Starozagorská na sídlisku KVP konali majstrovstvá v basketbale. Sedem mužstiev v dvoch skupinách bojovalo najprv systémom každý s každým a v pondelok, 27. októbra, sa odohrali záverečné tri zápasy o konečné umiestnenie. Cennú trofej a majstrovský titul si vybojovali basketbalisti z tímu Expedícia FIN 2008, ktorí obhájili vlaňajšie prvenstvo. Ich finálovým súperom boli hráči z mužstva Valcovne FIN, ktorí podľahli víťaznému tímu rozdielom desiatich bodov a získali za druhú priečku strieborné medaily.

Na treťom mieste sa umiestnil celok BSC Allstars, ktorý zdolal mužstvo Technológie o osem bodov. Najprv si v pondelok medzi sebou zmerali sily tretie mužstvá zo skupín Planners Predátors a AB Devils. Ich súboj bol veľmi dramatický, obidve mužstvá sa totiž počas celého zápasu striedali vo vedení. Nikto nechcel popustiť, všetci hráči srdnato bojovali, mnohí z nich sa na palubovke prekonávali. V záverečných minútach sa síce hráči AB Devils dostali do päťbodového vedenia, ale aj tak sa museli o výsledok strachovať. Basketbalisti z tímu Predátors totiž tento náskok zlikvidovali, napokon o kôš predsa len vyhrali hostia z AB Devils výsledkom 32:30 (16:16). Z mužstva Predátors bol na neudržanie strelecky disponovaný Rusič, ktorý nastrieľal 19 bodov, Rác mal na svojom konte 10 bodov a bod z trestného hodu zaznamenal Lavrinec. Za Devils bodovali: Pulko 12, Katunský a Majerčák po 7, Ferenčák 3, Delina 2 a Tulenko 1 bod.

V stretnutí o bronz medzi mužstvami Technológia a BSC Allstars sa nováčik tohtoročného šampionátu, tím z Technológie, nechcel len tak poddať. V prvom polčase bol svojmu súperovi z Allstars vyrovnaným partnerom. Ani jeden celok sa nedokázal súperovi bodovo vzdialiť. Do druhej časti zápasu nastupovali hráči z Allstars iba s trojbodovým náskokom. Postupne však svoje vedenie zvýšili na rozdiel siedmich bodov. Basketbalisti z Technológie však kontrovali, premenili niekoľko rýchlych protiútokov, ale otočiť skóre vo svoj prospech sa im nepodarilo. Mužstvo Allstars v závere presnejšou streľbou opäť ušlo svojmu ambicióznemu súperovi, ktorého napokon zdolalo 43:35 (18:15) a získalo bronzové medaily. Za víťazov body zaznamenali: Štuchal 17, Margita 9, Kľučár 7, Zimmermann 6, Kotulič a Molnár po 2, za porazených skórovali: Majerčík 16, Štec a Bosák po 6, Haborák 4, Ziolkovský 2 a Kuffa 1 bod.

Do finále sa prebojovali víťazi skupín, a to vlaňajší majster Expedícia FIN 2008 a Valcovne FIN. Zvíťazila Expedícia 62:52 (28:25). Podobne ako v dvoch predchádzajúcich stretnutiach, aj v poslednom sa hral obojstranne výborný basketbal. Hráči obidvoch mužstiev sa pozorne strážili, ale aj napriek tomu sa im darilo v koncovke. Po takmer vyrovnanom prvom polčase basketbalisti Expedície po zmene strán zrýchlili rozohrávku a skóre začalo v ich prospech narastať. A to aj napriek tomu, že nedokázali ustrážiť extraligového hráča v mužstve Valcovní Utlaka, ktorý zaťažil konto víťazného tímu 34 bodmi. Víťazi z Expedície však mali vo svojom kolektíve viac strelecky disponovaných hráčov, a to rozhodlo. Ich body zaznamenali: Hodermarský 17, Bačovčin 15, Konečný 12, Lančarič a Kupec po 8, Mladšík 2. Za porazených Utlak 34, Mišinský 9, Dugas 5 a Smejkal 4 body.

KONEČNÉ PORADIE
1. Expedícia FIN 2008
2. Valcovne FIN
3. BSC Allstars
4. Technológia
5. AB Devils
6. Planners Predátors
7. Prvovýroba

Na záver organizátori vyhodnotili a odmenili nielen prvé tri mužstvá, ale aj najlepších hráčov. Najproduktívnejšou hráčkou sa stala Angelika Oravcová z mužstva Prvovýroby, za najproduktívnejšieho hráča vyhlásili Juraja Konečného a najlepším strelcom majstrovstiev sa so 62 bodmi stal Valér Hodermarský, obaja z majstrovského tímu Expedícia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...