Vyhľadávanie:

Titul Zlatý Amos pre Vladimíra Káčera z Ludaníc

Titul Zlatý Amos pre Vladimíra Káčera z Ludaníc

Uskutočnil sa štvrtý ročník ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku

Do štvrtého ročníka celoslovenskej ankety Zlatý Amos, ktorej hlavným organizátorom bol spolu s Košickým samosprávnym krajom Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku, prihlásili školáci z celej krajiny dovedna šesťdesiatjeden učiteľov a učiteliek. Ôsmi z nich, víťazi semifinálového kola, zabojovali o prestížny titul Zlatý Amos uplynulú sobotu, 17. apríla, na slávnostnom večere spojenom s galaprogramom v priestoroch Spoločenského pavilónu v Košiciach. Finalisti Dagmar Boreková z Pezinka, Pavol Škoda z Jablonova, Ján Desat a Janka Sedliaková z Trnavy, Dáša Varšová zo Žiliny, Vladimír Káčer z Ludaníc, Peter Žatko z Trstenej a Jana Gombitová z Michaloviec sa obecenstvu i odbornej porote predviedli v troch súťažných disciplínach. Pozostávali z vlastnej prezentácie formou video nahrávky, voľného dvojminútového programu a rýchleho vedomostného testu.

Najobľúbenejším učiteľom na Slovensku v školskom roku 2009/2010 sa stal Vladimír Káčer, riaditeľ Základnej školy na Hviezdoslavovej ulici v Ludaniciach v topoľčianskom okrese. Porotu, ktorú tvorili zástupcovia viacerých odvetví, presvedčil nielen najlepšími výkonmi na javisku. Svoje zohrala i poviedka, ktorou ho jeho žiaci na titul Zlatý Amos nominovali. Podľa nich je obľúbený, lebo dokáže byť nielen vážny, ale urobiť zo seba aj šaša, usporiadať veľa zábavných hier, súťaží a podujatí. Pritom je vždy originálny, zábavný, nikdy nudný... "Chcem sa poďakovať svojej manželke a rodine i deťom, ktoré ma do súťaže prihlásili a dokázali tvorivo a tvrdo spoločne pracovať," povedal Zlatý Amos po prevzatí insígnií - koruny a žezla i šeku na 3 500 eur, ktorý mu odovzdal predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku Ján Gašperan.

Vladimír Káčer si z piatkového večera odniesol aj ďalšiu cenu, a to ako víťaz ankety Amos press, v ktorej hlasovali novinári. Amosom sympaťákom sa na základe internetového hlasovania stal Peter Žatko zo ZŠ Dilongova v Trstenej. Cenu za najlepšiu poviedku, ktorú odovzdal viceprezident pre ľudské zdroje U. S. Steel Košice Martin Pitorák, získali žiaci zo ZŠ Ludanice a titul Zlatá škola za najpočetnejšie hlasovanie žiaci zo Strednej odbornej školy na Ostrovského 1 v Košiciach.

Zlatým sponzorom celoslovenskej ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku bola spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...