Vyhľadávanie:

To, čo vedia, chcú odovzdať mladým

To, čo vedia, chcú odovzdať mladým

Vybraní zamestnanci Teplej valcovne na pracovnom obede s prezidentom U. S. Steel Košice

Deväť mužov Teplej valcovne, ktorí patria medzi opory divízneho závodu, pozval prezident spoločnosti David H. Lohr v stredu 24. mája 2006 na pracovný obed. Na stretnutí boli prítomní i viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga, viceprezident pre výrobu Scott Pape a riaditeľ DZ Teplá valcovňa Ladislav Hanuščalka.

Neformálne stretnutie, na ktorom chýbali dvaja z pozvaných, predáci narážacích pecí Vladimír Urban a Ladislav Lukčo, využili obidve strany na bližšie spoznávanie sa. Hovorili o sebe, svojich rodinách, záľubách, o práci. Porovnávali minulosť so súčasnosťou a pamätníci si zaspomínali aj na časy výstavby podniku.

Prezidentovi hostia

Vladimír URBAN, predák narážacích pecí
Je spolutvorcom termickej kadencie, ktorá minimalizuje vplyv chyby operátorov na zadávanie kadencie valcovania na TŠP, čo zvyšuje produktivitu valcovania na teplej širokopásovej trati. Významnou mierou sa pričinil o realizáciu projektu nového uchytenia pyroblokov na izoláciu výstupných vrát narážacích pecí, pričom tento projekt znižuje náklady na opravu izolácie výstupných vrát. Navrhol zvýšenie dolnej hranice Wobbeho čísla výhrevnosti zmesného plynu a zvýšením sa dosiahol rýchlejší nábeh teplôt v ohrievacích zónach narážacích pecí po prestojoch a tým ich vyššia produktivita.

Ladislav LUKČO, predák narážacích pecí
Je spolutvorcom termickej kadencie, ktorá minimalizuje vplyv chyby operátorov na zadávanie kadencie valcovania na TŠP. Zaslúžil sa o zvýšenie využívania termickej kadencie na zmenách aktívnym prístupom a dôležitými pripomienkami v testovacej fáze kadencie a významnou mierou pomohol pri tvorbe tabuľky Minimálne doby ohrevu brám v narážacích peciach. Pri zvýšení dolnej hranice Wobbeho čísla výhrevnosti zmesného plynu aktívne spolupracoval a na základe jeho pripomienok sme nastavili optimálnu dolnú hranicu Wobbeho čísla. Aktívne vyhľadáva a upozorňuje na poruchy a nedostatky na agregátoch prevádzky Narážacie pece.

Michal PETNÝ, valcovač - predák výbehového úseku TŠP 1700
Do spoločnosti nastúpil v roku 1968. Od roku 1971 pracuje v prevádzke TŠP. V súčasnosti vykonáva funkciu predáka výbehového úseku trate TŠP 1700. Počas svojej dlhoročnej práce sa aktívne podieľal na rôznych modernizačných akciách navíjačiek, na znižovaní nepodarkovosti, dosahovaní požadovaných kvalitatívnych ukazovateľov, znižovaní prestojovosti pridelených agregátov, ako aj na plnení objemových plánov trate TŠP. V kolektíve je obľúbený a vždy ochotný pomôcť dobrou radou. Svoje bohaté teoretické a praktické vedomosti získané počas 35-ročnej praxe odovzdáva mladšej generácii.

Michal RADVAN, predák - operátor hotovného poradia
V železiarňach pracuje od roku 1973. Nastúpil do prevádzky TŠP, kde pracuje dodnes. V súčasnosti je predákom - operátorom hotovného poradia TŠP 1700. Počas svojej dlhoročnej práce sa aktívne podieľal na rôznych modernizačných akciách na TŠP - hlavne na hotovnom poradí trate, na znižovaní nepodarkovosti, dosahovaní požadovaných kvalitatívnych ukazovateľov, ako aj na plnení objemových plánov trate TŠP. Je vždy ochotný pomôcť dobrou radou a svoje bohaté teoretické a praktické vdomosti získané počas 33-ročnej praxe odovzdáva mladšej generácii.

Vladimír ČECH, hlavný operátor tenkej deliacej linky
Vo firme pracuje od roku 1983 ako operátor priečne deliacich liniek. Pre zodpovedné plnenie kvalitatívnych aj kvantitatívnych úloh bol zaradený na post hlavného operátora tenkej deliacej linky, čím prispel k stabilným a hodnotným výkonom aj so svojím kolektívom zamestnancov linky. Pre svoju dobrú povahu je v kolektíve obľúbený a zodpovedným prístupom k plneniu úloh je často príkladom pre spolupracovníkov.

Július SZANYI, hlavný operátor HDL
V tíme železiarov pracuje od roku 1975. Začínal ako operátor priečne deliacich liniek. V súčasnosti zastáva post hlavného operátora HDL. Výsledkami v oblasti bezpečnosti práce, kvality i kvantity patrí medzi najlepších zamestnancov Úpravní. Je príkladom pre mladších kolegov.

František ZAVADIL, zámočník revízie ložiskových telies a saní
Ako zámočník v prevádzke Príprava valcov pracuje od roku 1969. Svedomito si plní pracovné povinnosti a je príkladom pre mladších zamestnancov. Jeho zlepšovacie návrhy výrazne prispeli k lepšiemu chodu saní ložiskových telies a následne tiež samotnej TŠP 1700. Vzorne sa stará o bezproblémový chod saní a preventívne ich odstavuje do revízie, čím prispieva k predĺženiu ich životnosti. Je veľmi zodpovedný, spoľahlivý a všetky úlohy plní v termíne a vo vysokej kvalite aj nad rámec svojich povinností. V súčasnosti je najstarším zamestnancom prevádzky.

Verner KROMPASKÝ, inšpekčný zámočník TŠP
Po nástupe do spoločnosti v roku 1979 pracoval do roku 1987 ako zmenový zámočník v prevádzke Vápenka. Po nadobudnutí odborných vedomostí a praktických skúseností sa v roku 1987 stal inšpekčným zámočníkom v strojnej údržbe TŠP, kde pracuje aj v súčasnosti. Počas svojej činnosti v údržbe sa aktívne zapájal do modernizačných akcií technologického zariadenia TŠP 1700. Svojím prístupom k práci a zvereným úlohám je príkladom pre spolupracovníkov. Je aktívny v hľadaní nových možností, ktoré uľahčujú prácu údržbárom, ale aj technologickej osádke. Vždy ochotne pomôže dobrou radou a cennými, takmer 30-ročnými skúsenosťami, ktoré v praxi odovzdáva novej generácii.

Jozef BELEJ, predák - elektrikár opravár
Začínal ako prevádzkový elektrikár v roku 1964. V súčasnosti zastáva pracovnú pozíciu predák - elektrikár opravár. Počas svojej dlhoročnej práce sa aktívne podieľal na rôznych modernizačných akciách, skvalitňovaní inšpekčnej činnosti a znižovaní prestojov pridelených agregátov. V ostatných rokoch sa aktívne zúčastňoval na modernizačných akciách na HDL, PDL. Je vždy ochotný pomôcť dobrou radou a svoje bohaté teoretické a praktické vedomosti získané počas 42-ročnej praxe odovzdáva mladšej generácii.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...