Vyhľadávanie:

To najlepšie príde aj do Košíc

To najlepšie príde aj do Košíc

V Bratislave sa začal EKOTOPFILM 2006, spoločnosť U. S. Steel Košice je generálnym partnerom

V pondelok 23. októbra 2006 sa v hotelovom komplexe Tatra v Bratislave začal XXXIII. ročník Medzinárodného festivalu odborných filmov s environmentálnou problematikou EKOTOPFILM 2006, ktorého generálnym partnerom je už po šiestykrát spoločnosť U. S. Steel Košice. Na slávnostnom otvorení festivalu sa zišiel celý rad významných osobností spoločenského, kultúrneho a hospodárskeho života zo Slovenska, ale aj ďalší zahraniční hostia. Spoločnosť U. S. Steel reprezentovali prezident David H. Lohr, viceprezident pre výrobu Richard Veitch a generálny manažér pre environment Tibor Duchonovič.

"Ekotopfilm sa zameriava na všetky odvetvia priemyselných, hospodárskych i humánnych aktivít človeka s dôrazom na trvalo udržateľný rozvoj," informuje generálny riaditeľ festivalu Pavol Lím.

"Poskytuje informácie o tom, ako sa vyvíja ľudská civilizácia. Súčasne chce upozorniť na zodpovednosť, ktorú má každý z nás bez ohľadu na to, aké miesto v spoločnosti zastáva. Ide o zodpovednosť za to, aký svet je a aký bude. Naša planéta nie je naším majetkom. Zdedili sme ju po našich predkoch a našou povinnosťou je odovzdať ju nasledujúcim generáciám. A toto sa musíme naučiť nielen my, ale aj naše deti a mládež, ktorú vychovávame."

Vďaka kreditu a povesti, ktoré festival má, sa v tomto roku podarilo na prehliadke zhromaždiť to najlepšie nielen z domácej produkcie, ale najmä zo svetovej tvorby. Z 215 filmov z rôznych krajín - Českej republiky, USA, Nemecka, Indie, Austrálie, Číny, Kanady a iných postúpilo do súťaže na základe rozhodnutia výberovej komisie 114 snímkov. O tom, ktorý z nich získa Grand Prix Ekotopfilm 2006, rozhodne tento týždeň medzinárodná porota, ktorej predsedá Bruce Bucklin z USA. Prestížnu cenu v kategórii populárno-vedeckých filmov udelí aj generálny partner festivalu - spoločnosť U. S. Steel Košice.

Podujatie, ktoré potrvá do piatku 27. októbra 2006 bude pokračovať prehliadkami víťazných filmov v Košiciach v dňoch od 7. do 9. novembra 2006, potom sa presunie do hlavného mesta Českej republiky - Prahy. Podrobnejšie informácie z priebehu podujatia, ako aj programe v Košiciach, prinesieme v budúcom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...