Vyhľadávanie:

Tokajský festival prilákal malých i veľkých

Tokajský festival prilákal malých i veľkých

Celý minulý víkend sa niesol v znamení Tokajského festivalu. Od piatku do nedele sa na juhu Slovenska oslavovalo. Vinári začali medzinárodnou konferenciou a pokračovali ochutnávkou vína. Prvojúlové oslavy si nenechali ujsť ani prezident USSK David H. Lohr s manželkou Susan, viceprezident USSK Miroslav Kiraľvarga, s manželkou Máriou a predseda Krajského samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa. Spolu na košickej železničnej stanici nasadli do Tokajského expresu, aby sa aj s ostatnými Košičanmi dostali do Borše. Tam ich čakal zapriahnutý koč, ktorý ich odviezol do kaštieľa Rákócziovcov. Po položení venca k pomníku F. Rákócziho sa na nádvorí kaštieľa rozkrútil kolotoč vystúpení slovenských a maďarských folklórnych súborov.

Na svoje si prišli nielen milovníci dobrého vína, ale aj široká verejnosť. Mladí i starší, deti i ich rodičia, spievali a tancovali pod pódiom, točili sa na kolotočoch a pochutili si na klobáskach, medovníkoch, melónoch a, samozrejme, dospelí návštevníci, aj na dobrom víne. Festival zorganizovalo Kultúrne centrum Medzibrožia a Použia Kráľovského Chlmca, Združenie obcí Tokajského regiónu a Zemplén Euroregió z Sátoraljaújhely pod záštitou predsedu KSK Z. Trebuľu. Generálnym sponzorom bola spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...