Vyhľadávanie:

Torta pre medvede

Torta pre medvede

Desiate výročie narodenia medvedích pätorčiat, ktoré sa preslávili zápisom do Guinnessovej knihy rekordov, si pripomenuli v košickej zoologickej záhrade minulý týždeň v utorok, 10. januára dopoludnia. Na oslavách pri chovnom zariadení medveďov hnedých nechýbala ani narodeninová torta.

Zoologická záhrada Košice chová medvede hnedé od októbra 1988. Chovný pár Kubo a Maťa prišli z bratislavskej ZOO. Po deviatich rokoch priviedli na svet dvoch potomkov - Ivana a Žaba. Medvedia rodina sa opäť rozrástla o štyri roky, keď svetlo sveta uzreli pätorčatá -Bubo, Dazzle, Mišo, Cindy a Ťapík.

No deviate narodeniny už súrodenci neoslavovali spolu, keďže Bubo a Dazzle našli svoj nový domov v súkromnej ZOO Ranč Větrovy pri českom Tábore. Na jar roku 2011 zasiahla košickú ZOO smutná udalosť. V marci, po hibernácii, sa začal komplikovať zdravotný stav Miša. Napriek intenzívnej starostlivosti ošetrovateľov, zoológov i veterinárnych lekárov, napokon skonal na torziu tenkého čreva. V súčasnosti teda košická ZOO chová šesťčlennú medvediu rodinu vo veľkom výbehu, ktorý je rozdelený na časť pre rodičov, na výbeh pre ich dvoch starších potomkov a na najväčšie obydlie, ktoré si užívajú Cindy a Ťapík zo slávnej súrodeneckej pätice. V týchto zimných dňoch častejšie zalezú do brlohov, ktoré si sami vyhĺbili a zo spánku sa nedajú vyrušiť ani návštevníkmi. Paradoxne, najčulejší sú rodičia, ktorých možno vidieť vo výbehu denne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...