Vyhľadávanie:

Tradícia stretnutí zoceľuje

Tradícia stretnutí zoceľuje

Bývalí oceliari v Jumbo centre

Na stretnutie s dôchodcami, ktoré pravidelne organizuje Základná organizácia OZ METALURG Oceliarne U. S. Steel Košice, prišlo 16. októbra do Jumbo centra približne tristo bývalých oceliarov. Boli medzi nimi riaditelia divízneho závodu, ale i pamätníci prvej odliatej tavby do kontibramy na ZPO č. 1 v apríli 1982, Jozef Krištofík, Anton Torma, Michal Guzi, či Ján Počekajla. Pred pätnástimi rokmi spoločnosť uviedla do prevádzky i zariadenie na plynulé odlievanie ocele do brám č. 2, ktoré úplne nahradilo tradičné odlievanie ocele do kokíl a výroba ocele tým naštartovala proces intenzifikácie a modernizácie.

Kolegov privítali predstavitelia odborov i vedenia divízneho závodu, poďakovali im za obetavú a neľahkú prácu v Oceliarni, zaželali pevné zdravie a pridali malé darčeky. Večer spomienok spríjemnila tanečná zábava. Pri každom stole sa živo diskutovalo, dôchodcovia sa zaujímali o modernizačné novinky na konvertorových linkách a kontiliatiach, ale i finančné ohodnotenie súčasných oceliarov a v spomienkach oživovali svoje aktívne roky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...