Vyhľadávanie:

Tretí v Tatranskom pohári

Tretí v Tatranskom pohári

Hokej
Juraj Kledrowetz (vpravo) bol v Poprade vyhlásený za najlepšieho obrancu turnaja.

Hokejisti HC Košice pokračujú v rámci letnej prípravy v sérii prípravnych zápasov. Po turnaji v Nitre, kde skončili na tretej priečke, keď zdolali Topoľčany, remizovali s Nitrou a prehrali s Duklou Jihlava, absolvovali v závere uplynulého týždňa ďalšiu náročnú previerku na ľade v Poprade.

Pod Tatrami štartovali v 57. ročníku turnaja o Tatranský pohár, kde v konečnom poradí obsadili, takisto ako v Nitre, 3. miesto. Hrali v A skupine spolu s Dinamom Moskva a HC Vítkovice. Začali výborne. Hneď v prvom zápase zdolali silného súpera Dinamo Moskva 4:3 (2:0, 1:1, 1:2), gólmi Kmiťa, Vorobela, Šimurdu a Krotáka.

Keďže v druhom stretnutí Košice prehrali s Vítkovicami 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) skončili v skupine na 2. mieste a v zápase o konečné 3. miesto sa stretli s druhým celkom B skupiny Popradom. V derby východniarov vyšli víťazne Košičania. Zverenci trénerov Dušana Gregora a Miroslava Marcinka, zvíťazili 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) dvoma gólmi Kováča a jedným gólom Krotáka.

V tíme HC Košice sa už objavili ďalší noví hráči. Z Karlových Varov sa po roku vrátil bývalý obranca Košíc Vantroba a tréneri dali tiež šancu českému útočníkovi Poláškovi, ktorý hral v uplynulej sezóne za Liptovský Mikuláš i Zvolen, ako aj talentovanému obrancovi Hruškovi z Topoľčian. Včera sa stretli hokejisti HC Košice v ďalšom prípravnom zápase doma s Liptovským Mikulášom a v piatok si zmerajú sily s vicemajstrom vo Zvolene.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...