Vyhľadávanie:

Tretiu šestinu zakončili prehrou

Tretiu šestinu zakončili prehrou

Hokejisti HC Košice po piatich víťazstvách v rade doma nečakane podľahli majstrovskému Zvolenu

V nedeľu 1. decembra 2013 sa stretnutiami 27. kola skončila tretia šestina základnej časti hokejovej extraligy. Košičania už bez svojho najproduktívnejšieho hráča Ladislava Nagya, ktorý v uplynulom týždni prestúpil do fínskeho tímu Jokerit Helsinki, sa v tomto kole po dlhšom čase opäť predstavili svojim fanúšikom v Steel aréne. Výsledkom ich však nepotešili. Futbalovým 0:1 podľahli úradujúcemu majstrovi zo Zvolena, hoci sa v zápase predviedli dobrým výkonom. Boli veľmi aktívni, ibaže z množstva gólových šancí ani raz nedokázali prepasírovať puk za chrbát hosťujúceho brankára Šimka. Vlastne raz sa im to podarilo. Bolo to desať minút pred koncom zápasu, keď sa puk ocitol vo zvolenskej bránke, ale hlavný rozhodca Daniel Konc ho neuznal. V okamihu Bicekovej strely bol náš útočník Marcinko v bránkovisku a to pravidlá nepripúšťajú.

V novembri sa hokejisti HC Košice oveľa viac nacestovali za svojimi súpermi, než ostatní účastníci našej najvyššej hokejovej súťaže. Veď v tejto tretej šestine odohrali od 13. do 29. novembra až sedem zápasov na klziskách súperov. V závere zaregistrovali až päť víťazstiev v rade. Po poslednej skvelej výhre v Skalici natiahli svoje vedenie v pozícii lídra na rozdiel ôsmich bodov v tabuľke pred druhou Nitrou. Škoda, že im nevyšiel šiesty víťazný krok v nedeľu už v spomínanom súboji so Zvolenom. Ich domáci neúspech okomentoval tréner nášho tímu Anton Tomko slovami: "Po päťzápasovom úspešnom ťažení po sebe má táto prehra samozrejme neteší. Chceli sme zvíťaziť, hráči hrali aktívne, doslova dreli, ale naše šance zostali nevyužité. V závere novembra sme sa veľa nacestovali. Aj napriek tomu chlapci hrali u súperov veľmi koncentrovane i organizovane a na ľade boli rýchlejší a pohyblivejší. Aj teraz nehrali zle, možno na nich doľahla únava. Sú aj také zápasy, nemôžem im nič vyčítať."

Po nedeľňajšej prehre sú Košičania stále na vedúcej pozícii, ale už iba s náskokom piatich bodov. V tomto týždni, v piatok 6. decembra, síce začínajú štvrtú šestinu základnej časti v Poprade, ale potom budú mať dvakrát po sebe výhodu domáceho ľadu. V nedeľu 8. decembra sa v Steel aréne stretnú o 17. hodine so Žilinou a v utorok 10. decembra bude ich súperom o 18. hodine druhá Nitra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...