Vyhľadávanie:

Trh práce a stáží prilákal stovky vysokoškolákov

Trh práce a stáží prilákal stovky vysokoškolákov

Aj napriek kríze firmy opäť začínajú vyhľadávať mladé talenty

Štrnásť zahraničných firiem pôsobiacich na Slovensku, spoločnosť U. S. Steel Košice nevynímajúc, sa prezentovalo minulý týždeň vo štvrtok, 25. februára, v priestoroch košického Hotela DoubleTree by Hilton na už jedenástom ročníku Trhu práce a stáží 2010, ktorý už tradične zorganizovala Americká obchodná komora v SR (AmCham). Podujatie, ktoré otvoril primátor mesta Košice František Knapík a ktorého účastníkom sa prihovoril aj viceprezident pre ľudské zdroje z košickej oceliarne Martin Pitorák, prilákalo nielen stovky študentov a absolventov vysokých škôl a univerzít, ale i dlhodobejšie nezamestnaných ľudí.

"Prišli sme so spolužiakmi zistiť, aké máme šance. Vieme, že v súčasnosti to nie je veľmi valné, no končíme až o rok, a hádam dovtedy sa situácia na trhu práce zlepší," prezradil nám za skupinku mladých ľudí, ktorá sa zastavila pri stánku U. S. Steel Košice Marek Vyšný, študent manažmentu z Prešovskej univerzity. "Ale sme tu aj preto, aby sme si našli, ak to bude možné, nejakú brigádu v odbore, ktorý študujeme. Počuli sme o stáži v železiarňach, tak sa opýtame na podrobnosti..." Práve o informácie o letnej stáži a brigádnických možnostiach v košickej oceliarni sa mladí ľudia, ktorí doslova obliehali náš stánok, zaujímali najčastejšie. Dostali ich nielen od Miroslava Fedora a Ireny Veszkovej z útvaru GM pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov, ale na samostatnej prezentácii spolu s ďalšími faktami a údajmi aj od riaditeľa pre nábor a výber Gabriela Kádára.

Súčasťou Trhu práce a stáží 2010 bol aj seminár pod názvom Ako sa pripraviť na pracovný pohovor, na ktorom odborníci na oblasť ľudských zdrojov účastníkom poradili, čo všetko je dôležité pri uchádzaní sa o zamestnanie. Firmy na trhu získali nielen veľké množstvo životopisov priamo z rúk záujemcov, ale počas osobného rozhovoru mali príležitosť urobiť si o kandidátoch prvý dojem. Kto z návštevníkov vyplnil priložený formulár, mohol získať v záverečnej tombole zaujímavé ceny, medzi inými aj digitálny fotoaparát.

Americká obchodná komora v SR sa takýmto priamym prepojením ponuky a dopytu na pracovnom trhu snaží poukázať na možnosti zamestnania na Slovensku a pomáha tiež zmierniť problém nezamestnanosti a nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily. Chce poukázať na to, že firmy aj napriek kríze opäť začínajú vyhľadávať mladé talenty.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...