Vyhľadávanie:

Tri razy o štyri góly

Tri razy o štyri góly

Hádzanári 1. MHK Košice majú za sebou úspešný štart v extralige i v Pohári víťazov pohárov

Hádzanárom 1. MHK Košice sa vydaril štart do novej extraligovej sezóny i v medzinárodnej európskej pohárovej súťaži. Ešte pred týždňom v stredu vyhrali na domácej palubovke v predohrávanom zápase úvodného kola extraligy nad Hlohovcom o 4 góly 29:25. Hoci zvíťazili, na začiatok sezóny sa najmä v prvom polčase prezentovali rozpačitým výkonom. Hrali nedôrazne v obrane, v ktorej nechali hosťom príliš veľa priestoru na skórovanie. Nedarilo sa im ani v útoku, keď nepremenili množstvo gólových šanci a tak nečudo, že v prvom polčase prehrávali už o 5 gólov (8:13).

O ich víťazstve sa rozhodlo až v druhom polčase, kedy zlepšenou hrou i väčšou útočnou aktivitou Košičania zlikvidovali nepriaznivé skóre, zlomili odpor súpera a tento premiérový extraligový zápas dotiahli do víťazného konca. V sobotu a v nedeľu sa potom naši hádzanári dva razy stretli v domácej hale v úvodnom kole medzinárodnej európskej súťaže v Pohári víťazov pohárov s moldavským celkom PGU Tiraspol. V obidvoch dueloch zhodne vyhrali opäť o 4 góly, a to v sobotu 30:26 a v nedeľu 32:28. Postúpili ďalej a v druhom kole sa stretnú s Besiktasom Istanbul. Budú tieto výkony nášho mužstva stačiť na tohto medzinárodne ostrieľanejšieho súpera?

Hovorí tréner Gabriel Schmiedt: "Teraz na to nemyslíme. Najprv sa musíme sústrediť na náročný program, ktorý nás čaká v extralige. Na pohárovú strunu preladíme až týždeň pred prvým stretnutím v Istanbule. Naším cieľom bolo tento raz doma dva razy vyhrať, čo sa nám podarilo. Nešlo ani tak o výšku skóre, ktoré však má v takýchto pohárových stretnutiach z hľadiska postupu veľký význam, ale v prvom rade sme chceli ukázať svoju hru, rýchlu celoplošnú hádzanú. V prvom zápase sa nám to darilo a viackrát sme získali sľubný 5-gólový náskok. No ustráchanou hrou, keďže viacerí naši mladí hráči hrali po prvý raz na medzinárodnej scéne, sme po zmene strán dovolili súperovi dosiahnuť prijateľný výsledok. V druhom súboji sme sa snažili vyvarovať všetkých chýb a chceli sme vyhrať vyšším rozdielom. Ťažko sme sa dostávali v prvom polčase do tempa, hra sa z našej strany zlepšila až po zmene strán, kedy sme už viedli o 7 gólov. No nezvládli sme posledných šesť minút a tak z vyššieho gólového rozdielu napokon nebolo nič. Teší nás však, že sme dvakrát vyhrali a postupujeme ďalej."

Košický 1. MHK má okrem extraligy svoje zastúpenie aj v I. hádzanárskej lige mužov, kde o majstrovské body bojuje béčko. Je to vlastne mužstvo zložené z mladých juniorov a starších dorastencov, pre ktorých bude v rámci ich výkonnostného rastu veľmi osožné hrať medzi seniormi. V prvom zápase mali hrať s béčkom ŠKP v Bratislave, ale po vzájomnej dohode sa hralo u nás v Košiciach. Zverenci trénera Jána Hruščáka po dobrom výkone zdolali svojho súpera o 8 gólov 36:28. Aj v druhom kole sa chlapci predstavia už túto sobotu na domácej palubovke, kde privítajú Levice. Naše A mužstvo hrá v extralige cez tento víkend na ihrisku úradujúceho majstra v Považskej Bystrici. Ako nám povedal športový riaditeľ klubu Dušan Timko ohľadne zápasov s tureckým Besiktasom Istanbul, ktorý je naším súperom v 2. kole PVP, najprv hráme koncom septembra na palubovke súpera, odvetný zápas je naplánovaný na sobotu 7. októbra o 18.00 hodine v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...