Vyhľadávanie:

Tri zlaté pre Fonyiho

Tri zlaté pre Fonyiho

V talianskom Lignano Sabbiadoro sa v dňoch 10. - 20. septembra 2011 konali Olympijské hry európskych štátov pre športovcov - veteránov. Vyše tritisíc účastníkov bojovalo o kovy najcennejšie v 22 športových odvetviach. Aj naša spoločnosť mala na týchto hrách svoje zastúpenie, keď vo vzpieračskej súťaži nás reprezentoval pracovník DZ Vysoké pece Imrich Fonyi.

Počínal si znamenite, pretože v hmotnosti do 77 kilogramov nenašiel premožiteľa a získal tri zlaté medaily. V trhu dosiahol výkon 91 kg, v nadhode mal na svojom konte 107 kg a v olympijskom dvojboji získal spolu 198 kg. Na olympiádu veteránov sa tento päťdesiatnik prebojoval vďaka zisku titulu majstra Slovenska, ktorý si vybojoval ešte v apríli tohto roku na slovenskom šampionáte v Hlohovci. "Na olympiáde som štartoval po prvý raz a hneď sa mi v silnej konkurencii podarilo splniť vysnívaný cieľ. Vďačím tomu najmä intenzívnej príprave pod vedením trénerov Korpu a Cigáneka, ktorí ma na toto vrcholné podujatie dobre pripravili. Z Košíc sme v Taliansku štartovali vo vzpieračskej súťaži dvaja. Okrem mňa tam aj bol bývalý železiar Jaroslav Šolc, ktorý si v hmotnosti do 105 kilogramov vybojoval tri bronzové medaily," dodal náš zlatý olympionik I. Fonyi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...