Vyhľadávanie:

Trofej pre dorastencov z Nitry

Trofej pre dorastencov z Nitry

Po desiatich rokoch opäť o Memoriál Ladislava Trojáka v hokeji dorastencov

Počas uplynulého víkendu bolo na ľade Steel Arény v Košiciach rušno. Štyri dorastenecké družstvá zo Zvolena, Banskej Bystrice, Nitry a Košíc tam bojovali v 27. ročníku hokejového turnaja o Memoriál Ladislava Trojáka. Tento turnaj sa v minulosti hrával v metropole východu od roku 1970, ale iba do roku 1997. Po 26. ročníku už tento turnaj hokejoví funkcionári na starom štadióne v Čermeli neorganizovali. Oživenie teda prišlo po desiatich rokoch. Funkcionári z hokejového klubu HC Košice sa rozhodli usporiadať ďalší ročník tohto turnaja, ktorý patrí medzi najstaršie na Slovensku. Turnajom si snažia všetci priaznivci mládežníckeho hokeja v Košiciach spomenúť na svojho prvého hokejového reprezentanta z nášho mesta, Ladislava Trojáka, ktorého meno nesie aj nový zimný štadión Steel Aréna. Z Košíc odišiel Ladislav Troják hrať do LTC Praha a ako reprezentant bývalého Československa tragicky zahynul v roku 1948, keď letel s ďalšími reprezentantmi na medzištátne zápasy do Anglicka. Smrť ho zastihla v lietadle, ktoré sa pre zlú viditeľnosť zrútilo do mora nad kanálom La Manche.

Na turnaji sa v najlepšom svetle predstavili mladí hokejisti z HK Nitra, ktorí postupne zdolali HKM Zvolen 8:5, HC Košice 3:1 a HC Banská Bystrica 4:0. Zaslúžene sa tešili z prvenstva i zo zisku cennej trofeje. Na 2. mieste skončil Zvolen, tretiu priečku obsadili dorastenci z Banskej Bystrice a na 4. mieste skončili naši dorastenci z HC Košice. Turnaj začali prehrou s tímom Banská Bystrica 1:3 a nedarilo sa im ani v ďalších stretnutiach, keď tým istým výsledkom podľahli Nitre a v poslednom zápase aj Zvolenu 2:4. V čom videl neúspech svojich zverencov z HC Košice tréner Milan Staš: "Sme ešte stále v prípravnom období a formujeme zloženie nových obranných i útočných formácií. Turnaj nás zastihol v akomsi hernom útlme, najmä strelci sa v ďalších prípravných stretnutiach budú musieť čo najskôr prebudiť. Naši súperi boli o niečo zohratejší, ale verím, že aj my sa v ďalších dňoch natoľko sformujeme, aby nás začiatok ligovej sezóny v septembri zastihol dobre pripravených."

Organizátori vyhlásili a odmenili aj najlepších na turnaji. Najlepším brankárom sa stal náš Jaromír Dragan, za najlepšieho útočníka vyhlásili Miroslava Kovala z Banskej Bystrice, najlepším obrancom bol Matej Repa zo Zvolena a cenu pre najlepšieho strelca získal Peter Paukner z Nitry, ktorý strelil 4 góly.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...