Vyhľadávanie:

Trofej pre Valcovne

Trofej pre Valcovne

Futbal
Kapitán Valcovní Milan Duska (vpravo) prevzal z rúk viceprezidenta Miroslava Kiraľvargu cennú trofej. V strede zástupca odborovej organizácie OZ METALURG František Ujlaki.

V sobotu 22. januára sa v hádzanárskej hale vo VŠA konal novoročný halový futbalový turnaj manažérov o Pohár prezidenta U. S. Steel Košice. O trofej bojovalo päť mužstiev, a to dvojnásobný víťaz turnaja po sebe tím Vedenia, ďalej víťaz z roku 2002, kombinovaný celok Podpora výroby + ZHD a ďalšie kombinované mužstvá Údržby, Valcovní a Prvovýroby.

Hralo sa systémom každý s každým 2 x 15 minút. Okrem spomínaných víťazov predchádzajúcich ročníkov k favoritom na prvenstvo patrili aj futbalisti z tímu Valcovní (mužstvo zložené z SVa, TVa, Expedícia a Zušľachťovne). Tí mali vlani vydarenú sezónu, veď sa stali majstrami U. S. Steel Košice, vyhrali v malom futbale v rámci našej letnej olympiády a dobre si počínali aj na Silvestrovskom halovom turnaji v hale Cassosport, kde v silnej konkurencii skončili na tretej priečke. Teraz sa im nadmieru darilo a celý turnaj absolvovali futbalisti Valcovní bez straty bodu. Najväčšieho súpera mali v mužstve Vedenia, ktorý po tuhom boji valcovači zdolali najtesnejším výsledkom 1:0 rozhodujúcim gólom až v druhom polčase. Ich vzájomný súboj napokon rozhodol o víťazovi turnaja.

Nešťastné zápasy odohrali futbalisti z Údržby, ktorí nezískali ani bod, ale v dvoch stretnutiach mali k tomu veľmi blízko. Najmä v súboji s Prvovýrobou mohli uhrať remízu, ale doplatili na nedisciplinovanosť. V záverečnej minúte namiesto podržania lopty na svojich kopačkách sa snažili rýchlo zakončiť. Akciu nedotiahli do úspešného konca, stratili loptu a ich súper z bleskového protiútoku 12 sekúnd pred koncom úspešnou strelou Bodnára strhol víťazstvo na svoju stranu. Aj v zápase proti Podpore výroby + ZHD si údržbári počínali v prvom polčase veľmi dobre, dokonca viedli 1:0, lenže potom inkasovali tri góly po sebe a bolo po nádejach. Ostatné mužstvá striedali dobré výkony so slabšími a o medailové priečky sa napokon podelili Valcovne, Vedenie a Podpora výroby + ZHD.

V jednotlivých stretnutiach boli tieto výsledky:

Prvovýroba - Vedenie 0:2 (0:0), góly strelili: Szarvas a Rusič, Valcovne - Údržba 2:1 (1:0), Smejkal 2 - Slebodník, Podpora výroby + ZHD - Prvovýroba 3:1 (1:1), Tóth, Deák, Hrešťák - Bodnár, Vedenie - Valcovne 0:1 (0:0), gól Duska, Údržba - Podpora výroby + ZHD 1:4 (0:1), Koscelanský - Hrešťák, Čisovský, Mačaj, Tóth, Prvovýroba - Valcovne 2:4 (1:2), Jac, Rendoš - Kolesár 2, Vaško a Duska, Podpora výroby + ZHD - Vedenie 0:2 (0:1), Rusič a Lang, Údržba - Prvovýroba 1:2 (0:0), Kubina - Bodnár 2, Valcovne - Podpora výroby + ZHD 5:0 (3:0), Smejkal a Adám po 2, Kolesár, Údržba - Vedenie 2:4 (1:3), Krnáč, Koscelanský - Rusič a Matia po 2.

Konečné poradie:

1. Valcovne 4 4 0 0 12:3 12 b.
2. Vedenie 4 3 0 1 8:3 9 b.
3. Podpora výroby+ ZHD 4 2 0 2 7:9 6 b.
4. Prvovýroba 4 1 0 3 5:10 3 b.
5. Údržba 4 0 0 4 5:12 0 b.

Na záver prevzali kapitáni troch najlepších tímov trofeje za umiestnenie a víťaz Pohár prezidenta U. S. Steel Košice. Organizátori ďalej vyhodnotili a odmenili najlepších jednotlivcov. Za najlepšieho brankára vyhlásili Ivana Ľapina z Vedenia a až dvaja hráči dostali vecné odmeny ako najlepší strelci. Boli to Rastislav Rusič z Vedenia a Stanislav Smejkal z mužstva Valcovní, ktorí zhodne zaťažili konto súperových brankárov štyrmi gólmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...