Vyhľadávanie:

Trofej si vybojovali Šimkulák s Uličným

Trofej si vybojovali Šimkulák s Uličným

V olympijskej generálke mali tenisti kvôli dažďu prerušený šampionát

Trojnásobné prekladanie termínu konania IV. ročníka tenisového turnaja manažérov v štvorhre o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2005 nebolo šťastné. Vlani sa tento šampionát konal ešte v júni, teraz až koncom augusta, teda týždeň pred letnou olympiádou. Lenže podobne ako vlani, ani tentoraz počasie tomuto turnaju neprialo. Organizátori najprv museli kvôli dažďu preložiť začiatok turnaja zo soboty 27. 8. na nedeľu 28. 8., ale ani v nedeľu sa pre búrku nedohralo. Osemfinálové i záverečné zápasy o konečné umiestnenie sa dohrávali až v pondelok popoludní.

Na tenisových dvorcoch v Mestskom parku sa pôvodne malo predstaviť až 33 prihlásených dvojíc, ale niektorým zmena termínu na poslednú chvíľu nevyhovovala. Do bojov preto zasiahlo v ôsmich trojčlenných skupinách 24 dvojíc. Prvé dve dvojice z každej skupiny, teda šestnásť dvojíc, postúpilo do základného pavúka, kde sa hralo už vyraďovacím spôsobom.

K favoritom patrili jednoznačne dvojnásobní majstri turnaja manažérov Miroslav Maďar a Juraj Bolf, ktorí sa po dobrom začiatku dostali až do štvrťfinále, kde však stroskotali na dvojici Šoltýs, Fabian po výsledku 3:6. Hralo sa len na jeden set do šesť a je zaujímavé, že len v jednom zápase počas celých majstrovstiev sa zrodilo víťazstvo v tajbrejku. Bolo to v 1. skupine v zápase Maďar, Bolf - Šimkulák, Uličný 7:6 (5). A práve toto bola jediná prehra neskorších šampiónov Michala Šimkuláka a Františka Uličného, ktorí vo finále zdolali dvojicu Robert Kopf, Marcel Palai 6:3. Noví majstri U. S. Steel Košice v štvorhre Šimkulák, Uličný si po úvodnej prehre v skupine postupne poradili s dvojicou Pavúr, Hrebeňár po sete 6:1, v osemfinále zdolali dvojicu Kiraľvarga, Fodor 6:2, vo štvrťfinále vyhrali nad dvojicou Potočňák, Gajdoš 6:4, v semifinále vyradili Šoltýsa s Fabianom 6:4 a titul napokon získali po spomínanom finálovom víťazstve 6:3 nad dvojicou Kopf, Palai.

V druhom semifinálovom zápase sa stretli dvojice Ivo Gajdoš, Ján Seman - Kopf, Palai s výsledkom 2:6. V zápase o 3. miesto bola úspešnejšia dvojica Michal Šoltýs a Tibor Fabian, ktorá zdolala dvojicu Gajdoš, Seman 6:1.

Výsledky v skupinách - 1. skupina: Maďar, Bolf - Šimkulák, Uličný 7:6 (5), Maďar, Bolf - Pavúr Hrebeňár 6:2, Šimkulák, Uličný - Pavúr, Hrebeňár 6:1.

2. skupina: Kopf, Palai - Harakaľ, Veber 6:1, Kopf, Palai - Komendat, Perlik 6:0, Harakaľ, Veber - Komendat, Perlik 4:6.

3. skupina: Kundis, Tóth - Gajdoš, Seman 2:6, Kundis, Tóth - Bodnár, Rusič 6:3, Gajdoš, Seman - Bodnár, Rusič 6:0.

4. skupina: Lang, Gašpar - Potočňák, Gajdoš 6:4, Lang, Gašpar - Vranay, Marton 1:6, Potočňák, Gajdoš - Vranay, Marton 6:4.

5. skupina: Kiraľvarga, Fodor - Brožek, Hodermarský 6:1, Kiraľvarga, Fodor - Hreščák, Mikolaj 6:4, Hreščák, Mikolaj - Brožek, Hodermarský 6:1.

6. skupina: Pape, Bentley - Kováčová, Kováč 6:0, Pape, Bentley - Galdun, Vízner 6:2, Galdun, Vízner - Kováčová, Kováč 6:3.

7. skupina: Bujnovský, Mešter - Mc Fatridge, Mc Fadden 6:0, Bujnovský, Mešter - Vojtko, Pristáš 7:5, Vojtko, Pristáš - Mc Fatridge, Mc Fadden 6:2.

8. skupina: Šoltýs, Fabian - Furryová, Furry 6:0, Šoltýs, Fabián - Maguľák, Bača 6:1, Maguľák, Bača - Furryová, Furry 6:1.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...