Vyhľadávanie:

Turisti na Pilsko

Turisti na Pilsko

Koncom mája, konkrétne v dňoch 27. - 29. 5. 2011, organizuje Klub slovenských turistov - sekcia pešej turistiky zájazd na 48. stretnutie čitateľov časopisu Krásy Slovenska, ktoré sa uskutoční na vrchole Pilska (1557 metrov nad morom) v Oravských Beskydách. Turisti z Košíc budú mať do dejiska zrazu zabezpečenú dopravu autobusom, ale bližšie o tom už hovorí vedúci zájazdu, turistický "barón"

Jozef Mitaľ: "Odchádzame v piatok 27. mája ráno o 6. hodine z parkoviska na Cottbuskej ulici pred kostolom (Sídlisko KVP) a zastavujeme o 6.15 hod. na parkovisku pred amfiteátrom, kde majú možnosť pristúpiť ďalší účastníci. Cena za dopravu pre členov KST je 18 eur, pre ostatných 20 eur. Cena za ubytovanie s polpenziou je jednotná 20 eur. Trasa z Košíc vedie cez Javorinu - Zakopané - Suchá Hora - Námestovo - Stará Bystrica - Oravská Lesná - Oravské Veselé až na chatu Pilsko. V sobotu nás čaká výstup na vrchol Pilska so štartom o 8. hodine, zostup je plánovaný o 14. hodine po trase Biela farma - Sihelné Dušak-Limier - chata Pilsko. V nedeľu je možnosť výstupu na Babiu horu s návštevou Hviezdoslavovej hvezdárne, výstup na najsevernejšie miesto na Slovensku na Modralovú, Oravskej galérie a múzea v Dolnom Kubíne, Oravského hradu a Oravskej lesnej železnice v Oravskej Lesnej. Návrat do Košíc plánujeme do 20.30 hod."

Informácie, prihlášky a zaplatenie účastníckeho poplatku J. Mitaľ do 30. apríla 2011, telefonicky na mobil 0904 318 414 alebo e-mail: baron1948@gmail.com

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...