Vyhľadávanie:

Turňa a Hájske vodopády

Turňa a Hájske vodopády

Tip na víkend

Ak túžite zažiť skutočný pozdrav jari, vyberte sa na Turniansky hrad. Hradný vrch je v tomto období posiaty tisíckami malých bielych poslov jari – snežienkami, ktoré samozrejme obdivujeme len pohľadom, veď sme v národnom parku.

Z Turne nad Bodvou nás modrá turistická značka pohodlne prevedie cez obec, popod rušnú cestu a pomedzi ploty záhrad, do otvorenej prírody. Strmým výstupom obídeme zľava hradný vrch a zozadu vstúpime do areálu hradu. Z hradu pokračujeme späť k turistickému smerovníku a odbočujeme doprava na žltú značku. Vchádzame do lesa, kde na nás už v tomto období čakajú tisícky rozkvitnutých snežienok. Pomedzi ne sa objavujú aj fialové chochlačky. Chodníkom sa dostaneme až do obce Háj. V nej pokračujeme ďalej hore po ceste smerom na Hačavu. Na ľavej strane cesty nás postupne čakajú tri odbočky k Hájskym vodopádom. Práve teraz na jar sú najbohatšie na vodu a najkrajšie. Pri treťom vodopáde je pekné posedenie vhodné na rodinný piknik. Ak budeme pokračovať ďalej po ceste, dostaneme sa do najdivokejšej časti Hájskej tiesňavy zvanej Čertov most, kde sa skaly približujú k sebe až na šírku desať metrov.

Pri návrate do Hája je neodmysliteľnou zastávkou miestny cintorín so sochou anjela – kulisou amerického filmu Za nepriateľskou líniou. Do Turne sa môžeme vrátiť chodníkom poza obec popod hradný vrch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...