Vyhľadávanie:

Tvorivé dielne odhalili naozajstné talenty

Tvorivé dielne odhalili naozajstné talenty

Unikátna Rómska galéria, ktorá vznikla koncom vlaňajška v priestoroch Tvorivého domu na vidieku v Drienovci aj vďaka grantu v rámci programu spoločnosti U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región, slúži svojmu účelu už siedmy mesiac. Školáci tu vnikajú do tajomstiev maľovania pod vedením skúsených výtvarníkov, využívajú možnosti aktívneho a zmysluplného prežívania voľného času, rozvíjajú svoju tvorivosť, získavajú nové kreatívne zručnosti. Len nedávno pre nich, po dohode s pedagógmi Základnej školy v Drienovci, pripravili organizátori päť jednodňových tvorivých dielní.

"Lektori sa snažili viesť deti k práci s plochou a farbami, ale aj s iným materiálom, akým je napríklad kameň či drevo, a využívať pritom vlastnú fantáziu," informuje Jana Zitová z Tvorivého domu na vidieku v Drienovci. "Na ich prácu dozerali rómski dobrovoľníci, ktorí im miešali farby, pripravovali podklady. Robili to radi, pretože tvorivých dielní sa zúčastňovali aj ich súrodenci. Vznikali vskutku zaujímavé a nápadité práce, pri ktorých rómske deti rozvíjali vlastnú tvorivosť. Objavili sme medzi nimi aj zopár naozajstných talentov. Chodili a chodia tu naozaj s radosťou."

Z priebehu tvorivých dielní vznikla publikácia, dielka sú zaznamenané v katalógu. Obdivovať ich mohli na záverečnej výstave v priestoroch základnej školy nielen Drienovčania.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...