Vyhľadávanie:

Týždeň bohatý na podujatia

Týždeň bohatý na podujatia

Máj je v Košiciach už tradične spätý s oslavami Dňa mesta. Inak tomu nebude ani v tomto roku. Organizátori pripravili od 1. do 7. mája v dvoch blokoch celý rad kultúrnych a spoločenských podujatí, ktoré budú venované aj 3. výročiu vstupu Slovenska do Európskej únie. V utorok, 1. mája, slávnostne otvoria sezónu na Detskej železnici v Čermeli, v zoologickej záhrade i vyhliadkovej veži Hradová, pre milovníkov automobilov je pripravený už 4. ročník medzinárodnej výstavy Cassovia Retro 2007 spojený so slávnostným štartom historických vozidiel a motocyklov a jazdou ulicami mesta, chýbať nebude ani hudobno-zábavný program na pódiu pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici. Streda sa bude niesť v znamení motta - Košická mládež v európskom prostredí.

Dopoludnie je určené kresleniu na chodník v pešej zóne, kde svoju kreativitu predvedú žiaci základných a umeleckých škôl. Téma - Košice v Európskej únii. Z mestského parku na Hlavnú ulicu pri Dolnej bráne presunuli organizátori slávností voľbu európskeho študentského richtára, po ktorej bude nasledovať rockový košický kolotoč. Otvárací koncert 52. ročníka medzinárodného hudobného festivalu Košická hudobná jar sa začne v Dome umenia o 19. hodine.

Oslavy venované Dňu Košíc, ktoré sa uskutočnia pri príležitosti 638. výročia udelenia prvej kráľovskej erbovej listiny mestu, otvorí 4. mája dopoludnia trh tradičných remesiel na Hlavnej ulici, ktorý potrvá až do 6. mája. Kto si nechce dať ujsť zábavný program s novým rekordom siláka Juraja Barbariča, musí byť na Hlavnej o 15. hodine. Piatkový program doplní podvečerný koncert skupín Cirkus a Crossband.

Sobota bude patriť Košickým rytierskym slávnostiam, športu, prehliadke tvorivosti centier voľného času, ale i vážnej hudbe. Nedeľa zasa módnej prehliadke pri fontáne, opernému recitálu Alessandra Luciana a múzeám a galériám, do ktorých vstup bude zadarmo. V pondelok, 7. mája, vyvrcholia Dni mesta Košice slávnostným ceremoniálom spojeným s odovzdávaním Cien mesta a Cien primátora mesta Košice. Uskutoční sa, ako už tradične, pri Historickej radnici na Hlavnej. Na milovníkov opery čaká ešte pri Immaculate podvečerný koncert so začiatkom o 16. hodine. Sponzorom osláv je aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...