Vyhľadávanie:

U. S. Steel Košice je druhýkrát Firmou roka

U. S. Steel Košice je druhýkrát Firmou roka

Výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky udelil v utorok večer v Bratislave ekonomický týždenník TREND. Firmou roka 2006 sa tak ako minulý rok stala spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o. Je len druhou firmou, ktorá dokázala prvenstvo v tejto kategórii obhájiť. Do hodnotenia Firma roka boli zaradené spoločnosti z aktuálneho rebríčka TOP 200 (dvesto najväčších nefinančných podnikov Slovenska podľa konsolidovaných tržieb za rok 2005).

Podmienkou je, že v ostatných troch rokoch hospodárili so ziskom a za uvedené obdobia zverejnili aspoň základné údaje o hospodárení, s ktorými pracuje hodnotiaci model TRENDu. Už v rokoch 2003 a 2004 si spoločnosť U. S. Steel Košice pripísala vysoké prírastky tržieb, vytvorenej pridanej hodnoty i ziskov, čo jej pred rokom vynieslo prvý titul Firma roka. V roku 2005 zaknihovala ďalší rast tržieb i vytvorenej pridanej hodnoty. Medzi spoločnosťami z rebríčka TOP 200, z ktorých TREND každoročne vyhodnocuje najúspešnejších, tak oceliari dokázali obhájiť minuloročné ocenenie a patrí im aj titul Firma roka 2006. Oceliarom výdatne pomáha rast svetových cien ocele, ale nevyťažili by z neho tak veľa bez kvalitného manažmentu.

Na budúcnosť sa už dnes pripravujú investíciou do novej pozinkovacej linky na výrobu plechov určených najmä pre automobilový priemysel, ktorá by mala košické železiarne ďalej posilniť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...