Vyhľadávanie:

U. S. Steel kúpi Lone Star

U. S. Steel kúpi Lone Star

Dvojmiliardová transakcia posilní pozície korporácie vo výrobe rúr

United States Steel Corporation a Lone Star Technologies, Inc. vo štvrtok, 29. marca, oznámili, že uzatvorili definitívnu dohodu, podľa ktorej U. S. Steel získa Lone Star, popredného výrobcu zváraných ropovodných rúr za 67,50 amerických dolárov (USD) za akciu v hotovosti, čo je celková suma približne 2,1 miliardy USD. Dohodu jednomyseľne schválili správne rady U. S. Steel a Lone Star.

U. S. Steel očakáva, že získaním Lone Star si upevní pozíciu popredného výrobcu rúrových výrobkov pre energetický sektor a vytvorí najväčšieho výrobcu rúr v Severnej Amerike. Táto transakcia rozšíri ponuku energetických výrobkov U. S. Steel spojením obchodovania s prevažne bezšvovými rúrami U. S. Steel s doplňujúcim obchodovaním so zváranými rúrami Lone Star a spojením výroby a služieb na úpravu rúr. Po tejto transakcii bude mať U. S. Steel v Severnej Amerike výrobné kapacity približne 2,8 milióna ton rúr ročne. U. S. Steel tiež predpokladá, že spojenie s prevádzkami Lone Star vytvorí ročný synergetický efekt pred zdanením vyše 100 miliónov USD do roku 2008.

"Táto transakcia predstavuje zaujímavú strategickú príležitosť pre U. S. Steel na upevnenie našej pozície dodávateľa pre silný ropný a plynárenský sektor výrazným rozšírením našej ponuky rúr, našej výrobnej kapacity a našej geografickej stopy. So svojím komplexným sortimentom špičkových výrobkov, zvýšenou výrobnou kapacitou, vynikajúcim postavením v oblasti zváraných a bezšvových rúr a silnej zaangažovanosti na kvalite, službách a inováciách, bude mať U. S. Steel lepšiu pozíciu, aby slúžila medzinárodnému ropnému a plynárenskému priemyslu ako výberový dodávateľ rúr. Pretože Lone Star je tiež významný odberateľ teplých pásov a brám, táto akvizícia by nám mala umožniť lepšiu optimalizáciu našich domácich teplých prevádzok v celom rozsahu trhových podmienok," komentoval transakciu Chairman and Chief Executive Officer John P. Surma.

Transakcia podlieha schváleniu akcionármi spoločnosti Lone Star a iným obvyklým uzavieracím podmienkam vrátane regulačných schválení a očakáva sa, že sa uzatvorí v druhom alebo treťom štvrťroku 2007.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...