Vyhľadávanie:

U. S. Steel oznámila odchod Maria Longhiho do dôchodku

U. S. Steel oznámila odchod Maria Longhiho do dôchodku

PITTSBURGH, 10. mája, 2017 – United States Steel Corporation (NYSE: X) dnes oznámila odchod  Maria Longhiho do dôchodku ku dňu 30. júna 2017.  Mario Longhi odstúpil z funkcie CEO (Chief Executive Officer ) dňa 8. mája 2017, ale zostáva pôsobiť v Správnej rade  United States Steel Corporation do 30. 6. 2017.  Zároveň k  8. máju 2017 bol David B. Burritt, aktuálne prezident a COO  ( Chief Operating  Officer ), vymenovaný správnou radou za prezidenta korporácie U. S. Steel a CEO a  zároveň sa stane aj členom Správnej rady  United States Steel Corporation.

„Mário zohral kľúčovú úlohu v transformácii našej spoločnosti, vrátane úspešnej implementácie projektu Carnegie, naša cesta,”  povedal predseda správnej rady David S. Sutherland.  „Jeho vplyv sme pociťovali naprieč celou spoločnosťou a oceliarskym sektorom vo forme jeho úsilia vo Washingtone, D.C. venovaného boju s neférovým obchodovaním a vytváraním rovnakých podmienok pre všetkých.   Ďakujeme mu za oddanosť spoločnosti U. S. Steel.”  

Mario Longhi začal svoju kariéru v U. S. Steel v roku 2012 ako výkonný viceprezident a  Chief Operating Officer. V roku 2013 bol p. Longhi povýšený na prezidenta a CEO a zvolený do Správnej rady U. S. Steel. Bol poverený spustením projektu rozsiahlej  transformácie podnikania spoločnosti. Úsilie tohto projektu známeho pod názvom Carnegie, naša cesta vyústilo do významných vylepšení firemnej prevádzky a kultúry.

„Keď som prišiel do tejto spoločnosti, počítal som s päťročným pôsobením, čo som aj splnil,” povedal Longhi.  „Som hrdý na pokrok, ktorý sme dosiahli a ktorý je výhradne zásluhou ľudí z U. S. Steel. Zamestnanci U. S. Steel identifikovali a chopili sa každej výzvy a nikdy neprestali hľadať spôsob zlepšovania všetkého, čo bolo v ich rukách. Som šťastný, že som mal možnosť stráviť s nimi päť rokov.”

-oOo-

 

2017-018

United States Steel Corporation, so sídlom v Pittsburgh, Pa., je najväčším integrovaným výrobcom ocele a súčasťou Fortune 250 s hlavnými prevádzkami v USA a strednej Európe. Viac informácií o U. S. Steel nájdete na www.ussteel.com.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...