Vyhľadávanie:

U. S. Steel vybuduje v Košiciach zariadenie na žiarovopozinkované plechy pre automobilový priemysel

U. S. Steel vybuduje v Košiciach zariadenie na žiarovopozinkované plechy pre automobilový priemysel

Spoločnosť United States Steel Corporation v Pittsburghu oznámila vybudovanie nového zariadenia pre výrobu automobilových, žiarovopozinkovaných plechov v spoločnosti U. S. Steel Košice. S ročnou kapacitou približne 350 000 ton bude zariadenie uspokojovať požiadavky zvýšeného dopytu po zušľachtených plechoch vysokej kvality zo strany stredoeurópskych automobilových a stavebných priemyselných podnikov. Výstavba zariadenia s investíciou 160 miliónov USD začne tento rok a jeho spustenie sa predpokladá v roku 2007.

Dopyt po automobiloch v strednej Európe, obzvlášť v krajinách V4, neustále rastie. Tento dopyt v spojitosti s centrálnou polohou regiónu, kvalifikovanou pracovnou silou a výhodnou štruktúrou nákladov viedol mnohých výrobcov automobilov k tomu, aby umiestnili svoje montážne linky v tejto oblasti. Predpokladá sa, že tieto linky budú vyžadovať zvýšené množstvo vysokokvalitných povrchovo upravených plechov.

V stavebnom priemysle sa takisto očakáva zvýšený dopyt po galvanizovaných výrobkoch, ktoré by boli dodávané pre bytovú a komerčnú výstavbu a rozvoj infraštruktúry. Spoločnosť U. S. Steel Košice už je vedúcou firmou na stavebnom trhu a má v úmysle si toto postavenie pri stále narastajúcom trhu zachovať.

"Ako hlavný dodávateľ plochých valcovaných výrobkov v krajinách V4 naše zariadenia sústavne modernizujeme a rozširujeme tak, aby sme spĺňali rastúce požiadavky našich zákazníkov," povedal viceprezident pre obchod USSK Joe Scherrbaum a dodal: "Od roku 2001 naše najväčšie investície iniciované rozvojom trhu zahŕňali vákuovú odplyňovaciu stanicu, rozšírenie našich zariadení pre výrobu obalových pocínovaných výrobkov a najnovšie linku na oceľ pre elektrotechnický priemysel. Plánované zariadenie pre výrobu automobilových, žiarovopozinkovaných plechov je súčasťou nášho zámeru poskytnúť zákazníkom tie najmodernejšie výrobky".

Spoločnosť United States Steel je hlavným dodávateľom oceľových plechov na severoamerickom automobilovom trhu a lídrom vo vývoji nových akostí ocele pre automobilový priemysel. Spoločnosť U. S. Steel chce priniesť tieto profesionálne skúsenosti do strednej Európy a poskytnúť tak najnovšie výrobky zákazníkom automobilového priemyslu od miestneho dodávateľa.

Prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Christopher J. Navetta túto udalosť komentoval: "Spoločnosť USSK sa zaviazala poskytovať svojim zákazníkom kvalitné výrobky a podporovať ekonomickú situáciu Košíc a východného Slovenska. Naše zariadenie pre výrobu automobilových, žiarovopozinkovaných plechov by malo splniť oba tieto ciele. Naši stredoeurópski zákazníci z oblasti automobilového a stavebného priemyslu získajú tak miestny zdroj vysoko kvalitnej galvanizovanej ocele, ktorá bude spĺňať ich rastúce požiadavky. Prínosom pre východné Slovensko sa stanú nové pracovné miesta a investície, ktoré tento nový veľký projekt prinesie."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...