Vyhľadávanie:

U vicemajstra hráčska obroda

U vicemajstra hráčska obroda

Hokejisti HC Košice nastúpia do novej sezóny s pozmeneným kádrom

Vedenie HC Košice sa po skončení uplynulej sezóny rozhodlo pre niektoré zmeny v kádri strieborného hokejového tímu. S prípravou na novú sezónu začnú hokejisti v pondelok 14. mája 2012 už pod vedením nového trénera Radima Rulíka, ktorý naposledy viedol účastníka KHL HC Lev Poprad. Na trénerskom poste nahradí Miroslava Ihnačáka, Rulíkovým asistentom naďalej zostáva Pavol Zůbek. Angažovanie skúseného českého hokejového odborníka potvrdil generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš slovami: "S Radimom Rulíkom sme sa dohodli na ročnom kontrakte. Naším cieľom je budovať nové mužstvo, zložené z mladej a strednej generácie a jeho meno je garanciou naplnenia tejto vytýčenej filozofie, ktorú sme v klube prijali."

S novým trénerom prichádzajú do mužstva aj niektorí noví hráči. Zo Žiliny sú to dvaja útočníci, bratia Róbert a Richard Huna, ako aj dvaja popradskí odchovanci obranca Daniel Brejčák a útočník Patrik Svitana.

Vedenie klubu sa rozhodlo ukončiť spoluprácu s niektorými hráčmi, ktorí dosiahli zo športového hľadiska osobné maximum. Preto už nerátajú so službami Petra Bartoša, Miroslava Zálešáka, Stanislava Grona, Jána Homera a Lukáša Hvilu. Na odchode z klubu sú aj Vladimír Dravecký, Michel Miklík a Ján Tabaček. Viacerým hráčom sa skončili hráčske zmluvy, ale tie náš klub predĺžil s brankárom Alexandrom Hylákom, obrancami Michalom Šedom, Marekom Kolbom, Martinom Chovanom, Martinom Gajdošom, Milanom Takáčom a útočníkmi Marcelom Haščákom, Gabrielom Spilarom, Erikom Piatakom, Marcelom Balážom a Ondrejom Gmitterom. Do letnej prípravy by sa mali zapojiť ďalší kmeňoví hráči - brankár Tomáš Halász, obrancovia Radek Deyl, Peter Slimák, Michal Novák a útočníci Richard Jenčík, Dušan Pašek a Samuel Mlynarovič. Do širšieho kádra sa počíta aj s ôsmimi "zlatými" juniormi, brankárom Dominikom Riečickým, obrancami Ľubomírom Buraľom, Miroslavom Macejkom a útočníkmi Matúšom Chovanom, Oliverom Jokeľom, Igorom Halásom, Matejom Hinďošom a Marekom Nagyom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...