Vyhľadávanie:

Účastnícky rekord prekonaný

Účastnícky rekord prekonaný

Štart najstaršieho európskeho maratónu v Košiciach sa nezadržateľne blíži. Jeho 93. ročník sa uskutoční tradične v prvú októbrovú nedeľu 2. 10. 2016 . Ako informovali organizátori na tlačovej konferencii v stredu 14. septembra 2016, počet prihlásených oproti vlaňajšku stúpol na takmer 12 tisíc, čo znamená, že na tomto podujatí opäť padne účastnícky rekord. K spomínanému dňu bolo v trinástich bežeckých disciplínach zaregistrovaných 11 713 bežcov. Až 2 039 tvoria maratónci, z nich je 1 743 mužov a 296 žien. Už začiatkom tohto mesiaca boli v štyroch hlavných disciplínach (maratón, polmaratón, štafeta 4 x a in-line na 20 km) “vypredané“ všetky štartové čísla. V počte 3 500 účastníkov je naplnený aj  obľúbený rodinný beh U. S. Steel Family Run. Aj počet krajín sa z roka na rok zvyšuje. Vlani štartovali pretekári zo 49 krajín, teraz ich počet stúpol na 58. Viaceré z nich, ako napríklad Brazília či Peru, budú mať v štartovom poli premiéru.

V uplynulých dňoch prebiehal v Košiciach Európsky týždeň športu. Počas otváracieho ceremoniálu v sobotu 10. septembra pri Soche maratónca odhalili sedem žulových pylónov, čím získali väčší priestor na osadzovanie mien víťazov košického MMM . 

V projekte Po stopách maratónskych legiend bude v tomto roku venovaná pozornosť jedinému víťazovi MMM z Japonska Takeshimu Soovi, ktorý vyhral v roku 1976.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...