Vyhľadávanie:

Učia sa biznisu

Učia sa biznisu

Študenti z Južnej Karolíny navštívili fabriku

Skupina študentov Univerzity v Južnej Karolíne (USA) navštívila v utorok, 15. mája, v rámci týždňového pobytu v Európe, spoločnosť U. S. Steel Košice. Dvadsaťdeväť mladých ľudí, budúcich biznismeniek a biznismenov a dvoch pedagógov, prijali na pôde firmy prezident David H. Lohr a viceprezident pre predaj a marketing John B. Peters.

Hostia si so záujmom vypočuli prezentáciu, v rámci ktorej ich obaja predstavitelia podniku oboznámili s históriu železiarní i vznikom U. S. Steel Košice v novembri 2000, záväzkami vyplývajúcimi z akvizície, kapacitou výroby, produkciou, princípmi podnikania, aktivitami, ktoré spoločnosť vyvíja smerom k regiónu, v ktorom pôsobí, ale aj s perspektívami postavenia firmy a U. S. Steel Europe na trhu s oceľou. Ešte predtým než absolvovali prehliadku prevádzok Teplej a Studenej valcovne i Radiátorovne, využili čas na diskusiu. Otázky z pléna smerovali do oblasti nákupu strategických surovín, bezpečnosti práce, vplyvu vstupu SR do Európskej únie na podnikateľské prostredie, dodávok just in time, zamestnanosti a podobne.

"Na Slovensku sme druhý deň, košická oceliareň je prvou firmou, ktorú sme navštívili," nechal sa počuť Roman Šipoš, rodák z Liptovského Mikuláša, jediný Slovák v skupine, ktorý v Južnej Karolíne študuje už druhý rok. "Univerzita v Aikene je relatívne malá, navštevuje ju približne 2500 študentov, ktorí sa učia predovšetkým biznisu. Ja osobne som tu bol aj vlani, pre ostatných je to prvá cesta do Európy a na Slovensko. Chystáme sa tu pobudnúť týždeň, počas ktorého absolvujeme exkurzie vo viacerých firmách, pozrieme sa do parlamentu i na americkú ambasádu na Slovensku, zájdeme tiež do Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu. Návštevu vybraných podnikov máme dohodnutú aj vo Viedni." Cieľom študijného pobytu je získať čo najviac informácií z podnikateľského prostredia, teda oblasti, ktorej sa mladí ľudia počas štúdia na univerzite venujú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...