Vyhľadávanie:

Ukončili šiesty ročník Letnej hokejovej školy

Ukončili šiesty ročník Letnej hokejovej školy

Pred dvoma týždňami patrila košická Steel aréna mladým talentom. Od 30. júla do 3. augusta sa v nej konal už šiesty ročník populárnej Letnej hokejovej školy, na ktorej sa zúčastnilo 42 chlapcov, vrátane detí zapojených do programu Tvoja šanca hrať. Počas piatich dní sa im na ľade i mimo neho venovali profesionálni tréneri z HC Košice, medzi ktorými nechýbali stálice kempu Bedřich Brunclík, Jozef Franc, Juraj Rudy, Richard Miľovčík a premiérovo i bývalý hráč oceliarov Marcel Šimurda.

"Pre všetkých chlapcov bola Letná hokejová škola obrovským prínosom. Pod vedením skúsených trénerov sa zdokonalili v technike a rôznych herných činnostiach a pestrý program pokračoval i mimo ľadu. V rámci taktickej prípravy pozerali video, vyskúšali si golf, floorbal, zakorčuľovali si na umelom ľade a okrem toho navštívili Sieň slávy osobností mesta Košice," zrekapituloval aktivity hlavný tréner Letnej hokejovej školy Ľubomír Micák. Pre všetkých chlapcov bola na tréningoch veľkou motiváciou aj aktívna účasť niektorých hráčov vicemajstra zo seniorského "áčka".

Posledný deň, piatok 3. augusta, patril slávnostnému ukončeniu Letnej hokejovej školy. Bodku za vydareným podujatím prišli dať viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov U. S. Steel Košice Elena Petrášková, ktorá bola pred šiestimi rokmi hlavnou iniciátorkou tohto projektu a prezident HC Košice Vladimír Jacko. Obaja hostia vyjadrili potešenie zo zdarného priebehu akcie a mladým hokejistom zaželali veľa úspechov v novej sezóne. Nakoniec im odovzdali pamätné diplomy s fotografiami. Záverečným prekvapením bola autogramiáda hokejistov HC Košice. Všetkým chlapcom podpisy ochotne rozdali Richard Jenčík, Alexandr Hylák, Gabriel Spilar, Michal Šeda a Marcel Haščák.

V budúcom ročníku Letnej hokejovej školy sľubujú organizátori niekoľko noviniek. Ako uviedol hlavný tréner kempu Ľ. Micák, program mimo ľadu rozšíria aj o ukážky profesionálneho zásahu policajtov a hasičov i návštevu planetária.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...