Vyhľadávanie:

Uskutočnila sa celosvetová súťaž Virtual Steelmaking Challenge

Uskutočnila sa celosvetová súťaž Virtual Steelmaking Challenge

Bezmála tisícpäťsto účastníkov reprezentujúcich tridsaťsedem krajín prilákal 30. novembra 2016 jedenásty ročník celosvetovej dvadsaťštyri hodín trvajúcej súťaže Virtual Steelmaking Challenge. Aj tentoraz si mladí inžinieri a poslucháči univerzít zmerali svoje znalosti a vedomosti pri simulovanej výrobe špeciálnej akosti ocele pri čo najnižších nákladoch. O popularite súťaže svedčí aj fakt, že účastníkov bolo až o 36 percent viac než
v predchádzajúcom roku a medzi nimi, ako už tradične, nechýbali ani košickí oceliari.

Výskumníci a vývojári Matúš Horváth, Ján Varga a Martin Šima súťažili, každý sám za seba,
v rámci regiónu Európa, Afrika, Blízky východ a Spoločenstvo nezávislých štátov. „Pre úspešnú „tavbu“, simuláciu sme mohli spustiť neobmedzene, bolo treba dodržať chemické zloženie, teplotu odpichu, množstvo odliatej ocele. Celkový výsledok sa bral ako priemer z troch najlepších simulácií,“ ozrejmil Martin Šima. Našim sa nevodilo zle. V predbežnom hodnotení boli v prvej desiatke najlepších. Podľa oficiálnych výsledkov, organizátori napokon zverejnili len tabuľku s menami piatich najlepších v každom regióne, obsadil Matúš Horváth skvelé štvrté miesto.

Regionálni víťazi v oboch kategóriách budú bojovať o titul majstra sveta a trofej SteelChallenge v apríli na budúci rok v čínskom Pekingu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...