Vyhľadávanie:

Úspech i príležitosť

Úspech i príležitosť

Spoločnosť Refrako uspela v tendri o dodávateľa žiaruvzdorných materiálov pre Košice, Srbsko i fabriky za morom

Na projektoch globálneho obstarávania a nákupu v USA i Európe, ktorých cieľom je transformovať nákupné opatrenia i organizačné kapacity a znižovať celkové náklady, tak regionálne, ako i globálne, pracujú už niekoľko mesiacov špecializované tímy. Jedným z výsledkov tejto iniciatívy je aj rozhodnutie o hlavnom dodávateľovi žiaruvzdorných materiálov pre hutu v Košiciach, Srbsku a v USA. Stala sa ním spoločnosť Refrako s.r.o.

"Do tendra s cieľom uspieť vo výbere dodávateľa žiaruvzdorných materiálov pre hutníctvo v U. S. Steel Corporation sme sa prihlásili koncom minulého roka," informoval nás obchodný riaditeľ spoločnosti Refrako Juraj Mondík. "To, že tím, ktorý sa výberom zaoberal, rozhodol v náš prospech, pre nás veľa znamená. Stávame sa hlavným dodávateľom žiaruvzdorných materiálov pre fabriku tu v Košiciach, Srbsku a v prípade USA 100-percentným dodávateľom magneziových stavív pre prevádzku Edgar Thompson v závode Mon Valley Works a šamotových materiálov pre koksovne v rámci korporácie. Je to pre nás veľký úspech i príležitosť. Na americký trh sme sa snažili preraziť už skôr, toto je prvá lastovička" konštatoval Juraj Mondík.

Spoločnosť Refrako, ako ďalej dodal, sa už prezentovala svojimi materiálmi za oceánom v minulom roku. Skúšobná dodávka žiaruvzdorných stavív pre Edgar Thompson dopadla veľmi dobre. Životnosť výmuroviek bola pri použití košických materiálov o 50 percent vyššia, než pri aplikácii tamojších stavív. V USA, Košiciach i Srbsku bude spoločnosť Refrako zabezpečovať i poradenstvo a technický servis zákazníkom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...