Vyhľadávanie:

Úspech slávil aj v štvorhre

Úspech slávil aj v štvorhre

Simon Greul z Nemecka víťazom 9. ročníka challengerového turnaja Košice Open 2011 v dvojhre

Nemecký tenista Simon Greul triumfoval v Košiciach nielen vo finále dvojhry, ale aj v štvorhre. Nebol však jediným hráčom, ktorému sa double podarilo získať na turnajoch v Košiciach. V roku 2004 vyhral dvojhru i štvorhru Austrálčan Luczak. Tohtoročný challengerový ATP turnaj Košice Open 2011 na antukových dvorcoch tenisového areálu na Aničke trval od 4. do 11. júna. Bol to už 9. ročník tohto podujatia, ktorý okrem iných sponzorov podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

V hlavnej súťaži štartovalo 32 tenistov, medzi nimi boli aj štyria Slováci. Z nich sa najďalej, až do štvrťfinále, prebojoval Dominik Hrbatý. Tam svoje účinkovanie skončil, keď po tuhom boji prehral s neskorším finalistom Victorom Crivoiom z Rumunska v dvoch setoch 6:4 (v tajbrejku na 4) a 5:7. Ctižiadostivý Crivoi si aj v semifinálovom súboji poradil s tretím nasadeným Čechom Lukášom Rosolom po setoch 6:4, 6:3 a postúpil do finále. Druhým finalistom bol piaty nasadený Simon Greul z Nemecka, ktorý na ceste do finále postupne zdolal Schwanka z Argentíny, Sousu z Portugalska, Odesnika z USA i ruského tenistu Donskoya. Finále dvojhry bolo jasnou záležitosťou Greula, ktorý pomerne ľahko, po setoch 6:2 a 6:1, získal cennú trofej. Do rebríčka ATP si pripísal 80 bodov a získal šek na 4 300 eur. Simon Greul je prvým víťazom z Nemecka v histórii košických turnajov. Pred ním sa z prvenstva na Aničke tešili od roku 2003 Argentínčan Vassalo-Arguello, Austrálčan Luczak, Rumun Sabau, Francúzi Devilder, Chardy a Robert, Čech Rosol a vlani Španiel Ramirez-Hidalgo.

Po dvojhre diváci videli oveľa zaujímavejší finálový duel v štvorhre. Po krátkej prestávke sa na dvorci opäť predstavil víťazný Simon Greul, ktorý mal za partnera svojho krajana Bastiana Knittela. Ich súpermi boli argentínsky pár Facundo Bagnis a Eduardo Schwank. Prvý set vyhrali Argentínčania 6:2, v druhom však na kurte dominovala nemecká dvojica po víťazstve 6:3. V rozhodujúcom treťom sete sa hral tajbrejk, v ktorom 11:9 vyhrali šťastnejší Nemci Greul s Knittelom a stali sa celkovými víťazmi turnaja. Po turnaji nám držiteľ dvoch trofejí z košického turnaj Simon Greul povedal: "Oveľa viac sme sa spolu s mojím kolegom Knittelom natrápili v štvorhre. Finále dvojhry som dokonale zvládol na jednotku, bez zaváhania. Košický turnaj poznám, veď som tu štartoval ešte v roku 2005 a vtedy som skončil v semifinále. Po organizačnej stránke je to tu všetko dokonale zvládnuté. Verím, že mi forma vydrží aj počas kvalifikácie vo Wimbledone. Toto dvojnásobné víťazstvo je pre mňa určite veľkou vzpruhou pred turnajom v Anglicku."

Každoročne sa počas záverečného dňa challengerového turnaja koná VIP turnaj sponzorov v štvorhre. Hralo sa na jeden set do šesť s prípadným tajbrejkom. V tomto roku našu firmu reprezentovali Miroslav Maďar, Miroslav Kotora a Ivan Chmura. Miroslav Maďar hral spolu s Jánom Masárom v D skupine, kde skončili na 3. mieste a do ďalších bojov v štvorhre nepostúpili. Lepšie si počínali Miroslav Kotora s Ivanom Chmurom, ktorí sa stali víťazmi A skupiny a postúpili do štvrťfinále. Tam zdolali dvojicu Botun, Jalč 6:1 a prebojovali sa medzi kvarteto najlepších. V semifinále sa im však nedarilo, pretože zostali na štíte dvojice Zahoranský, Trebuňa po výsledku 4:6 a v konečnom poradí obsadili tretie miesto. Prvenstvo vo VIP turnaji si vybojovali Veme, Pavol Šaulič, ktorí vo finále zdolali dvojicu Zahoranský, Trebuňa 6:3.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...