Vyhľadávanie:

Úspechy domácich krasokorčuliarov

Úspechy domácich krasokorčuliarov

Po svetovej juniorskej Grand Prix v krasokorčuľovaní bol v Košiciach cez víkend 19. a 20. októbra 2013 ďalší sviatok tohto športu. Na ľade zrekonštruovanej Crow Arény na Kavečianskej ceste sa uskutočnil 44. ročník Veľkej ceny Košíc a 21. ročník Košickej korčuľky v krasokorčuľovaní. Podujatia, ktoré organizoval klub Kraso Centrum Košice s podporou spoločnosti U. S. Steel Košice, sa zúčastnilo 102 pretekárov - od najmladších vo veku od šesť rokov až po seniorskú kategóriu žien. Z domáceho klubu Kraso Centrum Košice si najlepšie počínali mladší žiak Gregor Anton Grič, starší žiak Bohuš Hrnek, v kategórii juniorov Peter Novella a medzi juniorkami i seniorkami Miroslava Hriňáková, ktorí zvíťazili. Na striebornej priečke v kategórii Nádeje dievčatá 8 sa umiestnila Máša Mošková, mladší žiak Jakub Ferčák a medzi seniorkami skončila druhá Michaela Sabolčáková. Bronzovú medailu si v kategórii mladších žiakov vybojoval Filip Ferčák.

Umiestnenia ďalších našich mladých krasokorčuliarov v jednotlivých kategóriách - Nádeje dievčatá 7: na 6. mieste skončila Barbara Rusnáková, 9. Lenka Komarovská, 10. Karin Klohnová a 11. Jessica Lilly Kažimírová, Nádeje dievčatá 8: 10. miesto Lenka Ondášová, 13. Lorieta Gashiová, 14. Daniela Dianová, Nádeje dievčatá 9: 5. Martina Petričová, 8. Daniela Hrabovská, 16. Tereza Pažinová, 17. Anna Sviatková, 18. Lenka Hajdučeková, Nádeje dievčatá 10: 11. Ema Černická, 12. Leonóra Gashiová, Nádeje mladší chlapci: 4. Maximilián Rastislav Petrič, Nádeje starší chlapci: 5. Adam Budzák, mladšie žiačky: 10. Paulína Paluchová, staršie žiačky: 6. Natália Šumichrastová, 8. Nicol Korenová.

Po pretekoch sme o krátke zhodnotenie výkonov košických krasokorčuliarov požiadali dlhoročnú úspešnú a skúsenú trénerku Kraso Centra Košice Hanku Töczikovú: "Preteky mali veľmi dobrú výkonnostnú úroveň. Predstavili sa pretekári, ktorí si úspešne počínali na tohtoročných majstrovstvách Slovenska. Musím oceniť snahu s akou sa mladí a talentovaní pretekári z nášho klubu snažili predviesť na ľade svoje najlepšie výkony. Už tradične sa v dobrom svetle ukázali Grič, Novella, Hriňáková, ale aj Petričová, Hrabovská či Šumichrastová, ktorí tuho bojovali o čo najlepšie umiestnenia vo svojich kategóriách. Svoj krst ohňom na ľade v ozajstných pretekoch zažili štyri naše najmladšie pretekárky, ktoré v kategórii nádeje 7 nesklamali. Premiéru zvládli na výbornú bez strachu a trémy, radosť sa bolo pozerať na ich sústredenosť v jazde."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...