Vyhľadávanie:

Už aj Košice majú svoj Night Run

Už aj Košice majú svoj Night Run

Košice sa pridávajú k svetovým metropolám. Po New Yorku, Paríži, Londýne či Sydney si aj východniari budú môcť užiť nočný beh. Už mesiac pred maratónom Košice zaplavia bežci. Metropola východného Slovenska bude mať po prvý krát svoj Night Run. Obyvatelia, ale i návštevníci mesta, si budú môcť 7. septembra 2012 vyskúšať, ako sa v historickom centre beží po západe slnka.

Trať dlhú viac ako 9 kilometrov (dve kolá po uliciach Hlavná, Vrátna, Alžbetina, Moyzesova, Zbrojničná, Kasárenské námestie, Kováčska, Mlynská, Puškinova a Senný trh) absolvujú aj predstavitelia nášho mesta. Pre primátora Košíc Richarda Rašiho je nočný beh obrovskou výzvou. "Night Run je o tom, že nebudeme len hovoriť, ako sa má zdravo žiť, ale niečo pre to aj urobíme." Myšlienka nočného behu je podľa primátora výnimočná. "Night Run by mal pritiahnuť nielen profesionálnych bežcov, ale i rekreačných, ktorí nikdy v noci nebehali. Ja si to tiež vyskúšam po prvýkrát." Spoločnosť mu budú robiť aj jeho kolegovia z magistrátu.

Na štart sa tiež postaví riaditeľ projektu Košice - EHMK 2013 Ján Sudzina. "Takéto podujatia majú pre ľudí veľký význam nielen z pohľadu fyzického, ale i duševného. Keďže behávam, môžem povedať, že beh je viac duchovná záležitosť ako fyzická." Napriek zdravotným ťažkostiam chce vyskúšať čaro nočnej športovej aktivity. "Mám odbehnutých 12 maratónov. Keďže mám problém s nohou, Night Run beriem ako dobrý tréning pred blížiacim sa Medzinárodným maratónom mieru."

Prvý košický Night Run štartuje o 20. hodine pred Auparkom. Počas akcie sú pripravené aj sprievodné podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...