Vyhľadávanie:

Už dnes na ľade nováčika

Už dnes na ľade nováčika

Naši vicemajstri môžu natiahnuť víťaznú sériu v hokejovej extralige na štyri zápasy

V hokejovej Tipsport extralige bola v uplynulom týždni reprezentačná prestávka, počas ktorej štartovali hokejisti Slovenska na medzinárodnom turnaji Arosa Challenge vo švajčiarskej Arose. Na turnaji odohrali dva zápasy. Najprv sa stretli s Nórskom, ktoré zdolali 3:2 po samostatných nájazdoch a v zápase o prvé miesto v turnaji si sily zmerali s domácim Švajčiarskom, ktorému podľahli vysoko 0:5. Tréner našej reprezentácie Vladimír Vůjtek mal v kádri hokejistov Slovenska aj dvoch hráčov z HC Košice - Marcela Haščáka a Matúša Chovana, pre ktorého to bola v reprezentačnom drese premiéra. Hokejisti HC Košice si počas reprezentačnej prestávky odskočili do Karlových Varov. V rámci osláv 80. výročia ľadového hokeja odohrali v západočeskom kúpeľnom meste s miestnym extraligistom priateľské stretnutie, v ktorom svojmu súperovi podľahli 3:6.

Naša najvyššia hokejová súťaž bude pokračovať dnes, v stredu 19. decembra 2012. Na programe sú zápasy 30. kola základnej časti, v ktorom sa naši hokejisti predstavia na ľade nováčika v Piešťanoch. Zverencom trénera Milana Staša z HC Košice sa v ostatných troch stretnutiach darilo, keď postupne doma zdolali Žilinu, vedúci Zvolen a domov si priviezli tri body aj z východniarskeho derby v Poprade. V ostatných dvoch stretnutiach nastúpil v našom tíme do obrany nový hráč Juraj Cebák. Do Košíc prišiel z českého extraligového klubu z Liberca, kde hrával v aktuálnej sezóne. Včera sa na tréningu mužstva HC Košice objavil ďalší nový hráč, skúsený obranca Martin Štrbák. Vedenie nášho klubu sa s ním dohodlo na zmluve do konca tejto sezóny. Naposledy hral vo švédskom Rögle BK. V minulosti pôsobil aj v NHL, kde odohral 54 zápasov za Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins.

V dnešnom extraligovom zápase v Piešťanoch môže náš vicemajster v prípade víťazstva natiahnuť víťaznú sériu na štyri zápasy. Pred týmto súbojom sa tréner M. Staš spolieha na útočnú aktivitu svojich zverencov, od ktorých očakáva efektivitu streľby, dôraz v útočnom pásme a agresivitu v zakončení.

Pred vianočnými sviatkami sa naši hokejisti ešte raz predstavia na ľade súpera, a to v piatok 21. decembra v Trenčíne. Pred koncom roka ich ešte dvakrát uvidíme doma v Steel aréne, kde sa v piatok 28. 12. stretnú o 18.00 hod. s Banskou Bystricou a v nedeľu 30. 12. sa už o 16.30 hod. rozlúčia so starým rokom na domácom ľade v zápase s Nitrou. V novom roku extraliga pokračuje už 4. januára 2013 stretnutiami 34. kola, v ktorom sa Košičania predstavia v Martine. Doma odohrajú svoj prvý súboj v nedeľu 6. januára. Privítajú Skalicu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...