Vyhľadávanie:

Už len o bronz

Už len o bronz

Hádzanári 1. MHK Košice trikrát podľahli v semifinále play off Považskej Bystrici

Hádzaná
V semifinálových stretnutiach proti Považskej Bystrici svoj štandard odviedol najlepší strelec mužstva 1. MHK Košice Martin Justus.

Keďže ani v treťom semifinálovom stretnutí play off hádzanári Košíc neuspeli v súboji s dvojnásobným majstrom Považskou Bystricou, v sezóne 2003/2004 budú hrať len o tretiu priečku. V súboji o bronz sa stretnú buď s Novými Zámkami alebo s Prešovom. Títo dvaja súperi odohrajú dnes piaty rozhodujúci semifinálový zápas play off o postup do finále v Prešove.

V uplynulom ročníku hrali Košičania tiež o 3. miesto, ich súperom boli Nové Zámky, s ktorými naši prehrali na zápasy 0:3 a v konečnom poradí skončili na 4. mieste. V tejto sezóne mohlo byť všetko inak, finále mali na dosah. Po prvom prehratom stretnutí v Považskej Bystrici o gól, mali zverenci trénerov Martina Gregora a Gabriela Schmiedta v stredu uplynulého týždňa v druhom semifinálovom zápase play off doma s Považanmi vyhrať. Neboli k tomu ďaleko, veď počas celého zápasu držali krok so súperom a neustále viedli. Až v závere nepochopiteľne poľavili vo svojom úsilí, akoby strácali vieru vo vlastné sily a zľakli sa víťazstva. Súper v riadnom hracom čase vyrovnal a v predĺžení presnejšou rozohrávkou strhol víťazstvo na svoju stranu po výsledku 31:35.

V treťom vzájomnom zápase v Považskej Bystrici Košičania už nedokázali stráviť túto prehru a favorizovaný úradujúci majster vyhral 30:23, na zápasy 3:0 a je vo finále. Tréner M. Gregor na margo semifinálového vystúpenia svojich zverencov poznamenal: "I napriek tomu, že sme nevyhrali ani v jednom stretnutí, boli sme majstrovi vyrovnaným súperom. V prvých dvoch meraniach síl sa športové šťastie priklonilo na stranu nášho súpera. Vo výkonoch obidvoch mužstiev nebol výkonnostný rozdiel, ale play off lepšie zvládli Považania."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...