Vyhľadávanie:

Už v pondelok v Steel Aréne finále Talent Night

Už v pondelok v Steel Aréne finále Talent Night

Projekt na podporu mladých talentov

Spoločnosť U. S. Steel Košice od svojho pôsobenia v košických železiarňach realizuje viacero projektov, zameraných na podporu mladých ľudí, ktoré im majú pomôcť presadiť sa vo viacerých oblastiach a získať cenné skúsenosti. V krátkosti môžeme spomenúť napríklad Letnú stáž študentov, ktorá dáva šancu študentom vysokých škôl získať popri teoretických skúsenostiach poznatky z praxe, Štipendijný program pre študentov zo sociálne znevýhodnených rodín, ktorí vďaka podpore USSK môžu študovať na vysokých školách, projekt zameraný na bezpečnosť Profesionáli konajú bezpečne, či nedávno vyhlásený projekt pre mladých hokejistov a mladé basketbalistiky Tvoja šanca hrať, ktorý sa momentálne ešte rozbieha. Za päť rokov USSK realizovala 1100 rôznych projektov v mnohých oblastiach, ktoré boli zamerané predovšetkým na podporu mladých ľudí a regiónu. Jedným z najväčších a, môžeme konštatovať, že aj najúspešnejších, je súťaž Talent Night, projekt na podporu mladých umelcov. Už len účasť vo finále Talent Night je pre všetkých súťažiacich veľkým úspechom, pretože sa do neho dostali po náročných kastingoch na základe rozhodnutia poroty, ktorú tvoria poprední odborníci z umeleckej sféry.

"Myšlienka podporiť talentovanú mládež vznikla ešte v roku 2001, kedy sa uskutočnil prvý ročník U. S. Steel Talent Night," povedala pre Oceľ východu Iveta Falatová z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy USSK, ktorá spolu s Ľubicou Šipošovou stojí pri tomto projekte už od jeho začiatku.

"Počas 6-ročnej histórie sa do súťaže prihlásilo 1968 mladých ľudí, ktorí uvítali šancu vystúpiť naživo pred odbornou porotu so svojou vlastnou tvorbou či tanečnými číslami. Viacerí z finalistov túto šancu využili a po účinkovaní v Talent Night získavali krôčik po krôčik ďalšie ocenenia. Napr. minuloročný finalista Talent Night, hudobná skupina Dilemma, zožala v roku 2005 mnohé ďalšie úspechy - stala sa absolútnym víťazom súťaže Hudobný Duel a absolútnym víťazom súťaže kapiel v ČR NOVÁ KREV. Skupina Hrdza ako finalista z roku 2004 vydala tohto roku v spolupráci s hudobným vydavateľstvom Universal Music vlastné CD. Pár spoločenských tancov Patrícia Prnová a Marián Sivák získali od svojho víťastva v Talent Night veľa prestížnych ocenení na Slovensku a v zahraničí. V roku 2004 vo výberových kolách zaujali porotu akrobati Riki & Saki. Dnes sa už skupina rozrástla o ďalších členov a pôsobí profesionálne v Rakúsku. Všetky tieto úspechy potvrdzujú, že úsilie venované mladým ľuďom sa oplatí, pomáha im prekonať prvé prekážky, napríklad s nedostatkom financií, či nadviazaním kontaktov. To, čo bude ďalej, však závisí hlavne od nich, od ich snahy pokračovať v sebazdokonaľovaní, v tvrdej a náročnej práci postupovať ďalej."

Finále 6. ročníka súťaže, po júnových kastingoch, sa po prvýkrát v histórii uskutoční v Steel Aréne. A načo sa môžu všetci diváci slávnostného večera tešiť?

"Divákom, ktorí pravidelne sledujú každý ročník Talent Night, budú možno niektoré mená súťažiacich známe," hovorí Ľubica Šipošová. "Viacerí z nich uvítali zmenu v štatúte pre tento rok, že sa do súťaže mohli prihlásiť aj doterajší finalisti či víťazi. Viacerí súťažiaci túto možnosť využili. V kategórii hudobné skupiny a speváci uvidíme kapely KomaJota, Asfalt a Good Fancy, víťaz Talent Night z roku 2004 a v tom istom roku aj víťaz Košického zlatého pokladu. Cez prázdniny im spoločnosť U. S. Steel Košice prispela na ich druhý videoklip a nahrávku singlu v spolupráci s producentom Oskarom Rózsom. Študenti košického konzervatória hrajú spolu len niečo vyše 2 rokov. Víťazstvo v Talent Night pred dvomi rokmi bolo pre nich veľkým motívom robiť hudbu ďalej, o čom svedčí ich rozšírený repertoár, ktorý si chlapci skladajú sami. KOMAJOTA je 3-členná hudobná skupina z Prešova. Rovnako, ako všetci ďalší finalisti v kategórii hudobné skupiny, aj oni sa predstavia, dvoma piesňami. Cez leto nahrali s finančnou podporou U. S. Steel Košice videoklip a singel k piesni Ráno v novinách v spolupráci s bubeníkom skupiny Peha J. Migašom. Postup do finále zlepšil náladu hlavne spevákovi kapely - Martinovi Husovskému, ktorý v deň kastingov neurobil skúšku z fonetiky. Skupina Asfalt pochádza tak ako KOMAJOTA taktiež z Prešova. Členovia skupiny sú spolu 6 a pol roka. Od svojho vzniku v roku 1999 už hrajú vraj menej tvrdšiu muziku. Na názov kapely prišli veľmi jednoducho - spevák kapely Daniel Kosiba šiel akurát okolo asfaltovacieho stroja, na ktorom bolo napísané slovo - asfalt - to sa im zapáčilo. Kapela Asfalt nahrala s podporou U. S. Steel Košice cez prázdniny svoj prvý singel a videoklip k piesni Kým ma neuspíš v spolupráci s bývalým členom skupiny IMT Smile a dnes členom skupiny Cirkus - Tomášom Okresom.

V kategórii tanec budú súťažiť hip-hopová tanečnica Aron Tesfaye, tanečný pár Richard Szilagyi a Silvia Kozáková a tanečný súbor TST. Diváci sa majú teda na čo tešiť. 20-ročná hip-hopová tanečníčka Aron Tesfaye, ktorej to minulý rok na kastingu U. S. Steel Talent Night nevyšlo, mala tohto roku z postupu do finále a verdiktu poroty o to väčšiu radosť. V tanci je absolútny samouk. Zo všetkého najradšej má hip-hop, ktorý tancuje, ako sama hovorí "odkedy dýcha". Má síce exotické meno, exotický look, je však Košičanka. Tanečný pár Richard Szilágyi a Silvia Kozáková majú obaja 23 rokov, tancujú spolu už šiesty rok. V súťaži Talent Night nie sú nováčikmi, v roku 2002 skončili ako tretí. Vo finále sa predstaví aj Tanečný súbor TST, ktorý pôsobí pri Základnej škole Tomášikova v Košiciach. V súbore pôsobí momentálne 130 detí vo veku od 6 rokov."


Obdivuhodné výkony však na kastingoch predviedli aj ďalší súťažiaci, ktorí, hoci nepostúpili do finále, predsa len dostanú možnosť vystúpiť v sprievodnom programe počas slávnostného večera - štúdio S a tanečný klub Trend. Diváci budú svedkami aj ďalšieho skvelého kultúrneho programu. V Steel Aréne vystúpi spevák ARASH, a to po prvýkrát vo východnej Európe aj so svojou kapelou, Jana Kirschner s kapelou, skupina Peha, Peter Cmorik s kapelou, ktorý počas svojho vystúpenia v Steel Aréne bude nakrúcať svoj nový videoklip, ale aj členovia poroty Marián Čekovský, Oskar Rózsa a Martin Valihora. O víťazoch finále bude rozhodovať odborná porota, moderátorkou podujatia je Vera Wisterová, režisérom Peter Hudák. Víťazi získajú hodnotné ceny. Finančné ocenenia od organizátora podujatia, U. S. Steel Košice, dostanú víťazi na tvorivé aktivity - ako natočenie ďalšieho videoklipu, singlu či zvukovú aparatúru. Zaujímavosťou je, že o víťazovi Ceny diváka v oboch kategóriách rozhodne SMS hlasovanie medzi divákmi slávnostného finále. Štyri atraktívne ceny čakajú aj na sms-kujúcich divákov, ktorí budú vyžrebovaní priamo na podujatí.

K lístku naviac tričko

Ešte stále si môžete kúpiť vstupenky na finále U. S. Steel Talent Night na predajných miestach Ticketportalu. Zamestnanci U. S. Steel Košice majú naviac stále možnosť získať ku každému kúpenému lístku tričko Talent Night. Stačí, ak prídete v ktorýkoľvek pracovný deň v čase od 9.00 do 12.00 hod. so zamestnaneckým preukazom a lístkami do budovy Vonkajších vzťahov (vstupný areál) na 2. poschodí č. dverí 205. Táto ponuka sa nevzťahuje na lístky, ktoré získajú zamestnanci zo sociálneho fondu do sektorov A 32, A33, A12 a A13. Ponuka platí do rozdania všetkých tričiek. Viac o podujatí sa dozviete sa www.talent.sk.

Predajné miesta Ticketportalv Košiciach:

  • CK Ferrotour, Vstupný areál U. S. Steel, 7.30 - 15.30 hod.
  • CK Ferrotour, Alžbetina 41, 9.00 - 17.00 hod.
  • CK Satur, Alžbetina 19, 9.00 - 17.00 hod.
  • CK Satur, Hlavná 1, 9.00 - 17.00 hod.
  • MIC Košice - OD Dargov, Hlavná 2. 8.30 - 18.30, So 8.30 - 12.30 hod.
  • MIC Košice - OD Tesco, Hlavná 111, 8.30 - 18.30, So, Ne 8.30 - 16.00 hod.
  • SAD, Staničné námestie 9

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...