Vyhľadávanie:

Uznanie za manažovanie stresu a psychosociálnych rizík

Uznanie za manažovanie stresu a psychosociálnych rizík

Spoločnosť U. S. Steel Košice medzi víťazmi medzinárodnej súťaže o Cenu za dobrú prax

Spoločnosť U. S. Steel Košice uspela v medzinárodnej súťaži o Cenu za dobrú prax v rámci kampane Zdravé pracoviská s projektom Pracovisko bez stresu = priblíženie sa k cieľu nulovej úrazovosti, s ktorým vlani zvíťazila aj v národnom kole súťaže. Slávnostné oceňovanie víťazov sa uskutočnilo 27. apríla 2015, v predvečer Svetového dňa bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, v Rige v Lotyšsku, ktoré je predsedajúcou krajinou Rady Európskej únie.

Podujatie zorganizovala Európska agentúra pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci (EU-OSHA), ktorá stojí za kampaňou Zdravé pracoviská. Kampaň v rokoch 2014 - 2015 je realizovaná na zvýšenie povedomia o dôležitosti zvládnutia stresu a psychosociálnych rizík na pracovisku a jej cieľom je ukázať, že zvládnutie psychosociálnych rizík a pracovného stresu je možné vyriešiť rovnakým logickým a systematickým spôsobom ako ktorýkoľvek iný problém bezpečnosti a ochrany zdravia na pracovisku.

Cena za dobrú prax v oblasti zdravých pracovísk sa udeľuje za výnimočné a inovatívne príspevky v bezpečnosti a ochrane zdravia na pracoviskách. Do súťaže o cenu za roky 2014 - 2015 prišlo 55 prihlášok od organizácií všetkých veľkostí a odvetví. Organizátori dostali 48 národných prihlášok z 26 krajín, z nich 12 podali malé podniky s menej ako sto zamestnancami, a sedem prihlášok od oficiálnych partnerov kampane. Spolu ocenili 11 organizácií a 12 organizácií dostalo uznanie.

"Náš projekt," informoval viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák "zvíťazil preto, lebo sme ukázali výrazný trend v znižovaní počtu úrazov za ostatné roky a predstavil mnoho aktivít firmy realizovaných v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ktoré pozitívne vplývajú na znižovanie stresu a zlepšovanie kvality života našich zamestnancov. Ide predovšetkým o oblasť vzdelávania, používanie nástrojov na odstraňovanie rizík a tiež právo zamestnancov zastaviť pracovnú činnosť, ak sa pri jej výkone necítia bezpečne. Projekt prezentoval tiež podujatie Family Safety Day, ktoré hovorí o otvorenej komunikácii firmy v oblasti bezpečnosti aj s rodinami zamestnancov a poradenstvo v oblasti profesijného a súkromného života, ale i zdravého životného štýlu, ktoré firma ponúka zamestnancom prostredníctvom programu Work Life Coaching ako jedna z mála. Nechýbali samozrejme aktivity ako zdravé stravovanie, lekárske preventívne prehliadky, školenia, letné a zimné športové hry a podobne."

Cenu z rúk riaditeľky Európskej agentúry pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci Christy Sedlatschek, ministra sociálnych vecí Lotyšska Uldisa Augulisa a riaditeľa sekcie zamestnanosti a sociálnej legislatívy EÚ Jordi Curell Gotora prevzali v Rige viceprezident U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Martin Pitorák, generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH USSK Mark Thomas Salo a predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...