Vyhľadávanie:

V balóne poletí Lukáš

V balóne poletí Lukáš

Trinásťročný Lukáš Ambrusz z Reedukačného domova pre deti a mládež (RDDaM) na Hornom Bankove sa spolu s vyše dvomi desiatkami chovancov zapojil do súťaže o najkrajšiu výtvarnú prácu s tematikou balónovej fiesty a stal sa víťazom súťaže, ktorú pre deti pripravili organizátori medzinárodného podujatia U. S. Steel Balloon Cup Košice.

Výhru si šiestak prevzal v pondelok, 4. júna, v domove z rúk Susan Lohrovej a riaditeľky spoločnosti ADS ballooning, s.r.o., Košice Ingrid Blichovej.

"Na let sa teším a vôbec sa nebojím," povedal šťastný výherca. "Je to moja prvá výhra v živote." Uznanie poroty si vyslúžil za trojrozmerný oranžový model balónu. "Pracoval som na ňom štyri dni," prezradil. "Trochu mi pomohla aj vychovávateľka."

Malými darčekmi odmenili organizátori všetkých účastníkov sú­ťaže, ktorí podľa slov zástupcu riaditeľa RDDaM Vladimíra Brindáka využili na tvorbu prác nielen hodiny výtvarnej výchovy, ale aj čas mimo vyučovania.

Tohtoročná výtvarná súťaž bola treťou v poradí a podľa slov I. Blichovej jej cieľom je ukázať deťom v detských domovoch, že keď sa budú snažiť, môžu niečo dosiahnuť. V tomto prípade nezabudnuteľný let balónom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...