Vyhľadávanie:

V bohatom programe pre každého niečo

V bohatom programe pre každého niečo

Už tento víkend sa začnú oslavy Dňa mesta Košice, ktorými si už tradične pripomíname, že Košice, ako prvé mesto v Európe, získali svoju vlastnú erbovú listinu, ktorú im 7. mája 1369 udelil panovník Ľudovít Veľký. Od 30. apríla do 8. mája sa môžu Košičania i návštevníci mesta, rodiny s deťmi, mladí i skôr narodení tešiť na tradičné i nové podujatia plné prekvapení.

„V tomto roku budeme mať tridsať hlavných a štyridsať jeden sprievodných podujatí, na ktorých sa zúčastní viac ako tisícsedemsto účinkujúcich. Špecifikom bude aj približne tisícpäťsto detí, ktoré budú maľovať veselý chodník v centre mesta, v tomto roku na tému Európske mesto športu,“ informoval na stretnutí s novinármi primátor mesta Richard Raši. „Novinkou bude atraktívny folklórny program 30. apríla, ktorý bude mať dve časti – prvá bude pozostávať z vystúpenia a pochodu detských folklórnych súborov, po ňom sa predstavia dospelí, na stavaní mája sa bude podieľať viac ako dvesto folkloristov. Rytierske slávnosti budú po novom v Mestskom parku. Novinkou je tiež miesto Košických Benátok, ktoré sa budú konať 6. mája na Jazere. Máme prihlásených dvadsaťdva plavidiel, pripravená je výborná zábava, ktorá vyvrcholí večerným veľkým ohňostrojom. V sobotu 7. mája po slávnostnom ceremoniáli Dňa mesta Košice spojenom s odovzdávaním ocenení zaslúžilým Košičanom sa uskutoční galakoncert, a to na schodisku pred magistrátom a jeho súčasťou bude aj ohňová šou,“ priblížil Richard Raši časť programu a upozornil na ďalšiu novinku – Koncert pre matky, ktorý bude 8. mája v priestoroch Historickej radnice. Nový formát bude mať aj Košický deň Európy, ktorý ukončí 3. mája koncert Adama Ďuricu pri Dolnej bráne. Chýbať nebude Trh tradičných remesiel, ani súťaž o najlepší košický guláš. Tohtoročné oslavy budú obohatené aj o rad športových podujatí. Okrem tradičných VSE City Run alebo Športu troch generácií to bude Tvrďák, futbalový zápas medzi sídliskami KVP a Dargovských hrdinov, Odomykanie vody na Hornáde, otvorenie vodno-lyžiarskej sezóny a mnoho ďalších.

O podrobnom programe osláv sa Košičania dozvedia z bulletinov, ktoré budú distribuované do domácností a na webovej stránke mesta. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...