Vyhľadávanie:

V domácej premiére samostatné nájazdy

V domácej premiére samostatné nájazdy

Vloženým zápasmi slovenského výberu do 20 rokov Orange 20 s Popradom a Žilinou v utorok 9. 9. a vo štvrtok 11. 9., odštartovala na Slovensku najvyššia hokejová súťaž sezóny 2014/2015. Oficiálne sa však 22. ročník hokejovej extraligy začal zápasmi úvodného kola v piatok 12. septembra 2014. V súťaži hrá desať mužstiev, ktorých už ôsmy rok doplnia mladí reprezentanti do 20 rokov. Tí odohrajú v extralige len 20 zápasov, desať doma v bratislavskom Ružinove a desať u súperov. Súťaž sa bude hrať v nezmenenom formáte. V základnej časti, ktorá sa skončí 24. februára 2015, odohrajú mužstvá 54 zápasov. Prvých osem mužstiev postúpi do play-off, kde sa bude hrať tradične systémom 1 - 8, 2 - 7, 3 - 6, 4 - 5. Pre deviaty tím sa sezóna skončí a klub z desiateho miesta čaká baráž o extraligovú miestenku s víťazom vyraďovacej časti I. ligy. Štvrťfinále sa bude hrať od 28. februára do 13. marca 2015, semifinále play-off od 16. do 29. marca 2015 a finále od 1. do 13. apríla 2015.

Titul obhajujú hokejisti HC Košice, ktorí v posledných siedmich rokoch nechýbali vo finále. Preto aj do novej sezóny vstúpili s tými najvyššími ambíciami. Pravda, výsledky v príprave boli s obmeneným kádrom síce biedne, ale plusom nášho tímu je skutočnosť, že do extraligy vstúpili ošľahaní štyrmi stretnutiami s kvalitnými súpermi v Lige majstrov. V novej sezóne predsa len dôjde k jednej podstatnej zmene. Hokejisti HC Košice budú hrať svoje domáce zápasy v pracovné dni o pol hodinu skôr než doteraz, a to o 17.30 hod. Cez víkendy a sviatky o 17. hodine.

Ostrý štart mali hokejisti nášho úradujúceho majstra u súpera. A ten sa im vydaril, keď na ľade v Trenčíne zaregistrovali svoje prvé víťazstvo po výsledku 2:1. Podľa predstáv im však nevyšla domáca premiéra. Tú absolvovali v nedeľu 14. septembra. V 2. kole sa stretli v Steel aréne s Martinom. Zápas sa skončil nerozhodne 3:3 a keďže ani v päťminútovom predĺžení rozhodnutie nepadlo, na rad prišli samostatné nájazdy. V úvodnej sérii troch hráčov domáci strelili dva góly, kým hostia len jeden a tak naši zápas vyhrali 4:3, ale na svoje konto si pripísali iba dva body. Po tomto súboji však nebol spokojný tréner tímu Anton Tomko. "V úvode zápasu sme si vytvorili tlak, ale dostatočne ho nevyužili. Naši trikrát viedli, hostia trikrát vyrovnali. Škoda, že sa nám nepodarilo odskočiť od súpera na rozdiel dvoch gólov. Najmä v prvej tretine mohli hráči streliť viac gólov a zápas upokojiť. Napokon nás tešia aspoň dva body po nájazdoch," uviedol.

Tretí zápas novej sezóny odohrali v utorok tohto týždňa 16. septembra v Piešťanoch. Po druhý raz hrali na ľade súpera a tak ako v Trenčíne, aj v Piešťanoch bodovali naplno a po výsledku 2:1 sú po troch kolách na 2. mieste.

Hokejová extraliga pokračuje v tomto týždni rýchlym tempom. Už zajtra, v piatok 19. septembra, hrajú Košičania v Nitre, doma ich uvidíme opäť v nedeľu 21. septembra o 17. hodine v súboji s Banskou Bystricou. A do tretice, v nedeľu sa predstavia ešte aj 28. 9. v zápase s Popradom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...