Vyhľadávanie:

V "europrípravách" na úrovni informačných systémov

V "europrípravách" na úrovni informačných systémov

Z rokovania RO OZ METALURG U. S. Steel Košice

Prijatie eura na Slovensku ovplyvní aj informačné systémy, ktoré využívajú základné organizácie OZ METALURG. Začiatkom augusta tohto roku začne na Slovensku duálne zobrazovanie a to platí napríklad aj pre benefity, ktoré poskytujú odbory svojim členom. Najvyužívanejším produktom v rámci sociálnych programov je návratná bezúročná sociálna výpomoc. Na rokovaní Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice (ďalej rady) v uplynulý štvrtok, 10. júla, odboroví predáci venovali "europrípravám" podstatnú časť svojho zasadnutia. Špecialisti Petr Kuběnka a Jozef Vatrál prezentovali súvislosti v prepojení informačných systémov s databázou základných organizácií v rovine súvisiacej so zavedením eura. Rada ich poverila realizovať potrebné zmeny. Zároveň sa uzniesla, že zmeny v sociálnom programe pre členov, najčastejšie zaokrúhľovanie v novej mene, budú vždy v prospech odborárov. Predseda rady Mikuláš Duľa informoval o pripomienkach k definíciám usmernenia v oblasti realizácie o zdravie zamestnancov, ktoré rada predloží sociálnemu partnerovi.

Chladiaca vesta, pripomenul Juraj Varga, nie je súčasťou OOPP. Úlohou tejto vesty, ktorú v súčasnosti zamestnanci v niektorých prevádzkach skúšajú, je zlepšiť pracovné podmienky. To znamená, že nemá vplyv na zaradenie do rizík, jej nosenie bude na rozhodnutí zamestnanca.

Rada ďalej hodnotila mzdový vývoj za prvý polrok 2008, či stav členskej základne. Odboroví predáci sa stretnú na rokovaní rady 7. augusta tohto roku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...