Vyhľadávanie:

V extralige zatiaľ bez prehry

V extralige zatiaľ bez prehry

Po víťazstve nad Popradom si hokejisti HC Košice bod priviezli aj z Trenčína

Hokej
V úvodnom zápase s Popradom sa náš kapitán Kroták (v bielom drese) takto dostal až pred brankára hostí Kožucha. Ten sa však nedal prekvapiť a jeho strelu zneškodnil. Zo stretnutia HC Košice - Poprad 3:1.

V piatok 17. septembra sa úvodnými zápasmi začal dvanásty ročník našej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - s názvom ST extraliga. Systém ani bodovanie sa z uplynulej sezóny nemení, v základnej časti odohrá desať mužstiev v šiestich šestinách 54 zápasov. V prípade remízy v tejto základnej časti nasleduje päťminútové predĺženie bez úpravy ľadu a mužstvá pokračujú v hre v predĺžení len so štyrmi hráčmi plus brankár na tej istej strane, kde hrali poslednú tretinu.

Novinkou je, že na desiatich extraligových štadiónoch bude rozhodcom pomáhať štvrtý arbiter - videorozhodca, ktorý kamerovým systémom bude posudzovať sporné gólové, ale aj iné situácie na ľade. Tento systém bol síce už v uplynulej sezóne nainštalovaný, ale iba pred semifinálovými stretnutiami. Na ostatné štadióny sa dostal až teraz. Na slovenských klziskách sa po prvý raz objavia aj zahraniční rozhodcovia. Viacero zápasov ST extraligy povedú rozhodcovia z Ruska, Česka, Nemecka, Fínska, Švédska a zo Švajčiarska.

Do play off postúpi prvých osem mužstiev po základnej časti, pre deviaty tím sa sezóna skončí a mužstvo z poslednej desiatej priečky bude hrať barážovú sériu o udržanie sa, alebo o postup do extraligy. O konečné 3. miesto sa hrať nebude, obsadí ho ten tím z porazených semifinalistov, ktorý dosiahol najlepšie umiestnenie po základnej časti.

Tak, ako si košickí hokejisti svoju premiéru v novom ročníku extraligy predstavovali, sa aj stalo. V úvodnom kole zdolali na domácom ľade hokejistov z Popradu po výsledku 3:1. Keďže išlo o úvodný duel pred vlastnými fanúšikmi, predsa len na ich hre bolo cítiť určitú nervozitu a kŕčovitosť. Ukázali však vôľu a snahu odviesť čo najlepší výkon a ochotu zabojovať o dôležité premiérové víťazstvo. Proti húževnatému súperovi, ktorý v tomto ročníku disponuje kvalitnejším kádrom než vlani, boli naši hokejisti dôraznejší v koncovke.

Fanúšikovia si prišli na svoje hneď v úvodnej tretine, keď v jej závere otvoril skóre zápasu nový muž v našom tíme z New Jersey Devils Jiří Bicek. Ten sa už dávnejšie rozhodol, že v prípade štrajku v zámorskej NHL bude hrať za Košice. Košický dres obliekol po siedmich rokoch a svoj vstup oslávil prvým gólom Košičanov v novom ročníku extraligy. Keď fanúšikovia spontánne skandovali jeho meno, Jirko im zložil hlbokú poklonu. Po stretnutí s Popradom mnohí fanúšikovia vyslovili želanie, aby to tak bolo aj v prípade ďalšieho košického hokejistu, hráča Phoenixu Coyotes B.

Ten sa tiež rozhodol obliecť v extralige dres HC Košice, ale nastúpi až neskôr, pretože sa v súčasnosti "zotavuje" z neúspešného účinkovania hokejistov Slovenska na Svetovom pohári. Hokejová extraliga sezóny 2004/2005 nabrala hneď v úvode rýchle tempo. V rozpätí ôsmich dní odohrá jej desať účastníkov štyri stretnutia. V druhom kole, ktoré sa hralo v nedeľu sa Košičania predstavili na ľade úradujúceho majstra v Trenčíne. Stretnutie bolo kvalitné s množstvom kombinácii na obidvoch stranách. Domáci vojaci posilnení o hráčov z NHL Gáboríka, Demitru a Mariána Hossu už viedli 2:0, lenže hostia, ktorých v tejto sezóne vedie vlaňajší tréner Trenčína Dušan Gregor, v riadnom hracom čase vyrovnali. Keďže rozuzlenie neprinieslo ani predĺženie, obidve mužstvá sa rozišli zaslúženou remízou 2:2.

Takýto vydarený vstup do sezóny sa určite prejaví na zvýšenom záujme fanúšikov o domáce zápasy Košičanov na štadióne v Čermeli. Včera sa po uzávierke tohto čísla našich novín hokejisti HC opäť v Košiciach stretli so Skalicou, v piatok 24. septembra sa predstavia v Bratislave v súboji so Slovanom. Doma ich uvidíme v nedeľu 26. septembra, kedy v 5. kole do Košíc zavíta Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...