Vyhľadávanie:

V hokejovej extralige je reprezentačná prestávka, pokračovať bude až 28. decembra 2014

V hokejovej extralige je reprezentačná prestávka, pokračovať bude až 28. decembra 2014

Majster oslávi Vianoce v pozícii lídra

V priebehu uplynulého týždňa odohrali hokejisti HC Košice tri majstrovské zápasy. Vo všetkých vyhrali a začali písať novú víťaznú sériu, ktorá bude pokračovať zápasmi 35. kola až po vianočných sviatkoch, v nedeľu 28. decembra 2014.

Náš majster odohral najprv v utorok, 9. decembra, víťazný duel na ľade v Banskej Bystrici, kde zvíťazil 3:2, potom v piatok 12. 12. doma zdolal Skalicu 5:3 a v nedeľu 14. decembra 2014 bolo na programe 34. kolo hokejovej extraligy sezóny 2014/2015. Aj v tomto súboji boli zverenci trénera Antona Tomka úspešní, keď pod Tatrami vo východniarskom derby zdolali domáci Poprad 6:4. Bolo to už ich tretie víťazstvo v Poprade v tomto súťažnom ročníku. Lenže nerodilo sa ľahko. Po prvej tretine naši prehrávali už 0:3. V šatni bolo cez prestávku určite "horúco", pretože do druhého dejstva hráči nastúpili ako vymenení. Ešte v 30. minúte zápasu sme prehrávali 1:4. Potom sa však naši strelci prebudili a v rozpätí ôsmich minút nepriaznivý stav vyrovnali na 4:4. V záverečnej tretine Košičania dôrazne bránili a z rýchlych brejkov ešte dva razy udreli a zaslúžene vyhrali dvojgólovým rozdielom. Dva góly nášho celku strelil Peter Sojčík, ktorý víťazstvo mužstva okomentoval pre médiá slovami: "Po prvej tretine to s nami nevyzeralo dobre. Cez prestávku sme si to v pokoji vysvetlili a povedali, čo treba zmeniť. Domáci na nás vybehli, napádali nás dvoma, niekedy až tromi hráčmi, na čo sme neboli pripravení. Ďalší priebeh zápasu už bol v našej réžii. Ukázali sme silu nášho kolektívu a v stretnutí sa nám podarilo nielen vyrovnať, ale dokázali sme aj otočiť vývoj skóre v náš prospech."

Spokojnosťou prekypoval aj tréner hokejistov A. Tomko, ktorý výkon svojich zverencov zhodnotil po zápase priaznivo. "Je pravda, že po prvej tretine sme si povedali niekoľko chlapských slov, ktoré padli na úrodnú pôdu. Od druhej časti sme zlepšili pohyb, agresivitu a častejšie sa pokúšali o streľbu. V poslednej dvadsať minútovke sme si už potom verili, že to zvládneme a dostaneme sa do vedenia, čo sa aj stalo. Sme radi, že sme naďalej na vedúcej pozícii so štvorbodovým náskokom, aspoň sa nám bude počas prestávky v extralige lepšie a v pohode trénovať."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...