Vyhľadávanie:

V hokejovej extralige prestávka

V hokejovej extralige prestávka

Hokejisti HC Košice pokračovali na domácom ľade vo víťaznom ťažení

Hokejisti Košíc odohrali v extralige v uplynulých desiatich dňoch päť majstrovských stretnutí. Najprv ešte v piatok, 24. októbra, zaregistrovali v súboji s Duklou Trenčín prvú prehru v tejto sezóne na domácom ľade, potom však v Kežmarku začali novú víťaznú sériu. A v nej si viacerí hokejisti HC výrazne zlepšili svoje hokejové štatistiky. Gron, Kmiť a R. Huna si na svoje konto pripísali štyri body do kanadského bodovania, Ščurko, Húževka a Jenčík po tri body. Po víťazstve v Kežmarku zdolali tohto súpera už o dva dni na ľade v Steel Aréne.

Uplynulú sobotu a nedeľu hostili opäť doma, najprv v televíznom zápase Nitru, a už v nedeľu, 2. novembra, predohrávali zápas 48. kola s nováčikom z Banskej Bystrice. Zverenci trénera Antona Tomka a jeho asistenta Pavla Hulvu ani v jednom zo spomínaných štyroch stretnutí nezaváhali. "Tieto tri stretnutia pred vlastnými fanúšikmi sme chceli veľmi vyhrať, každý to od nás očakával. A napokon sa nám to aj podarilo," vyjadril radosť po nedeľňajšom súboji s Banskobystričanmi kormidelník A. Tomko a dodal: "Mali sme nahustený program kvôli zmenám termínov v našej najvyššej hokejovej súťaži. Nebolo však najšťastnejším riešením, že sme museli hrať tri razy po sebe doma, ale súťaž je tak zvláštne vyžrebovaná, že s niektorým súperom sme sa už doteraz stretli trikrát a s niektorým iba raz."

V snahe oživiť údernú silu mužstva urobili tréneri po odchode obrancu Babku a útočníka Rataja niekoľko zmien v zostave. Napríklad, tretia útočná formácia už hrala proti Nitre v novom zložení Ščurko, Húževka, Kmiť a bola nesmierne aktívna nielen herne, ale aj strelecky. Je potešujúce, že v kádri nášho tímu sa objavili aj niektorí ďalší mladí hráči z juniorky. Obrancovia Kozák i Slimák a útočník Murajda. Konečne sa traja hráči Chmelo, Jenčík a Gajdoš dočkali presných zásahov a strelili svoje premiérové góly v tejto sezóne. Uplynulé štyri zápasy teda priniesli Košičanom zisk dvanástich bodov a stále si držia pozíciu lídra. V neúplnej tabuľke majú na vedúcej priečke pred druhým Liptovským Mikulášom šesťbodový náskok.

Až do 11. novembra je v hokejovej extralige reprezentačná prestávka. Včera sa naši reprezentanti stretli v priateľskom medzištátnom stretnutí v Prahe s Českom a v závere týždňa budú štartovať na Nemeckom pohári. Extraliga bude pokračovať v utorok 11. novembra zápasmi 18. kola, v ktorom sa hokejisti HC Košice predstavia na ľade súpera vo Zvolene. Doma v Steel Aréne ich opäť uvidíme v piatok, 14. novembra, v súboji s reprezentáciou Slovensko 20.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...