Vyhľadávanie:

V knižnici o hradných kuchyniach a šľachtickom stravovaní

V knižnici o hradných kuchyniach a šľachtickom stravovaní

Hradné kuchyne a šľachtické stravovanie, ale aj ďalšie zaujímavé témy budú rezonovať počas besedy vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach (VKJB). Pozvanie na marcový literárny večer vo štvrtok 15. marca 2018 o 17:00, ktorý sa bude konať v centrálnej požičovni knižnice na Hviezdoslavovej ul. 5, prijali autorky a historičky Tünde Lengyelová a Diana Duchoňová. Hudobným hosťom večera bude skupina Ingrici.

Tünde Lengyelová a Diana Duchoňová pracujú na oddelení novovekých dejín Historického ústavu Slovenskej akadémie vied v Bratislave. Ich knihy o histórii si našli priaznivcov nielen medzi odborníkmi, ale aj laickou čitateľskou verejnosťou. V nemalej miere k tomu prispela atraktívnosť tém, ktorým sa vo svojich publikáciách venujú. Veľmi zaujímavú oblasť našich dejín spracovali aj vo svojej spoločne vydanej knihe Hradné kuchyne a šľachtické stravovanie v rannom novoveku: radosti slávností, strasti každodennosti.

Tünde Lengyelová sa zaoberá obdobím raného novoveku, predovšetkým problematikou spoločenského vývoja v 16. – 17. storočí, dejinami každodennosti, životného štýlu a rodinného života. Množstvo štúdií venovala otázkam o postavení žien. Diana Duchoňová sa zameriava na problematiku výskumu aristokratických rodov, dejín každodennosti a historickej kriminológie.

Besedy 1+1 pripravuje knižnica v netradičnej réžii, keď si spisovateľ prizve hosťa, s ktorým je umelecky a ľudsky spriaznený. Návštevníci oceňujú príjemnú atmosféru a pridanú hodnotu v podobe dvoch zaujímavých hostí pôsobiacich v oblasti umenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...