Vyhľadávanie:

V Košiciach opäť streetbasket

V Košiciach opäť streetbasket

Po ročnej prestávke bolo pod deravými košmi v Košiciach opäť rušno. Pod holým nebom sa na parkovisku pred OC Galéria konal v sobotu 17. septembra v poradí už 11. ročník populárneho turnaja - streetbasket. Hlavnou myšlienkou podujatia, ktorého tradičným partnerom je spoločnosť U. S. Steel Košice, bolo podporiť projekt Zober loptu, nie drogy. Na šiestich ihriskách sa vystriedalo 64 družstiev, ktoré bojovali turnajovým spôsobom od tých najmladších vo veku 12 rokov až po seniorov.

"Teší nás, že po ročnej pauze sa nám znovu podarilo za výdatnej podpory USSK zorganizovať tento turnaj nielen pre košických školákov, ale aj pre bývalých hráčov a hráčky, ktorí na tento podkošový šport nezanevreli. Kým v minulosti sa zaregistrovalo vyše sto družstiev, tentoraz to bolo s ich účasťou slabšie. Ale i tak sme radi, že takouto formou môžeme rozvíjať športové aktivity mládeže. Chuť do športovania mladým nechýba a my ich v tom budeme akoukoľvek formou ďalej podporovať," povedal po skončení turnaja v mene organizátorov Daniel Jendrichovský.

V turnaji sme mali aj my svoje zastúpenie, keď v kategórii VIP nás reprezentoval tím USSK zložený z bývalých aktívnych basketbalistov, ktorý hral v zostave: Valér Hodermarský, Tomáš Lančarič, Juraj Konečný, Milan Mladšík a Róbert Kisty. V šesťčlennej skupine sme mali vydarený úvod, keď v prvom stretnutí naši zdolali družstvo Ortopro 11:10. V druhom súboji s Golemom sme prehrali 11:14, ale v treťom meraní síl s tímom Pomaranče KERAMON sme zvíťazili 14:6. Našu priaznivú bilanciu však vo štvrtom zápase vyrovnali hráči Dannaxu, ktorému sme podľahli 13:18 a na záver sme prehrali aj s mužstvom Veteráni tesne 11:12.

So ziskom siedmich bodov sme skončili v tabuľke na 4. mieste. Víťazstvo si vybojovali hráči z Dannaxu pred Golemom a Veteránmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...