Vyhľadávanie:

V Košiciach rokovalo Prezídium RÚZ

V Košiciach rokovalo Prezídium RÚZ

V utorok 18. septembra 2012 sa v Košiciach uskutočnilo výjazdové rokovanie Prezídia Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) a v predvečer zasadnutia aj rokovanie Organizačného výboru RÚZ.

"Prezídium sa venovalo viacerým témam," informovala viceprezidentka RÚZ Elena Petrášková. "Predovšetkým to boli aktuálne otázky legislatívneho procesu, týkajúce sa zákonníka práce, zákona o ovzduší, zákona o odpadoch, zákona o minimálnej mzde, zákona o dani z príjmov, rekodifikácie občianskeho zákonníka, občianskeho súdneho poriadku, ako aj ďalšie dôležité témy súvisiace s rokovaním Hospodárskej a sociálnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa uskutočnilo v pondelok tohto týždňa. Na programe zasadnutia, ktoré viedol prezident RÚZ Marián Jusko, boli aj otázky rozvoja vedy a výskumu v priemyslových odvetviach a otázky školstva."

Účastníci zasadnutia zavítali tiež do U. S. Steel Košice, kde absolvovali prehliadku výrobných prevádzok.

Republiková únia zamestnávateľov vznikla 30. marca 2004. Združuje 25 zamestnávateľských zväzov a 18 individuálnych členov, zamestnávajúcich viac ako 240 tisíc zamestnancov. Jej portfólio tvorí vyše 1 300 podnikateľských subjektov pokrývajúcich všetky segmenty hospodárstva SR. Členom RÚZ je aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...