Vyhľadávanie:

"V Košiciach sme boli spokojní."

"V Košiciach sme boli spokojní."

"Pravdepodobne o rok sa do vášho mesta opäť vrátime," uviedol počas rozhovoru výkonný riaditeľ asociácie AIST Ronald Ashburn. Môžeme teda očakávať, že vynikajúco zvládnutá konferencia, tento rok zameraná na žeriavy, sa do Košíc vráti. Už teraz je jasné, že záujem o nové poznatky odborníkov z celého sveta je u nás veľký.

· Asociácia AIST usporadúva odborné sympóziá po celom svete. Prečo ste si na zorganizovanie tejto konferencie vybrali práve Košice?
Toto je vlastne naša prvá, dá sa povedať skúšobná, konferencia usporiadaná v Európe. Do Košíc sme prišli na odporúčanie spoločnosti U. S. Steel. Vaše mesto je strategicky vhodné nielen pre spoluprácu s odborníkmi zo Slovenska, ale aj pre kolegov z U. S. Steel v Srbsku. Prišli však aj ľudia zo západnej Európy. Vaša aj naša otázka bola spočiatku spoločná - prečo práve Košice. My sme si ju zodpovedali takto - a prečo nie? Sme radi, že sme tu a na základe tejto dobrej skúsenosti sa do Košíc vrátime zrejme začiatkom septembra budúceho roku.

· Témou konferencie sú zdvíhacie zariadenia. Prečo?
Ak v továrni na výrobu ocele nefungujú žeriavy, nefunguje tam nič. Sú veľmi dôležité. Zároveň je táto téma jedna z najobľúbenejších v USA, zaujíma množstvo odborníkov z praxe.

· Budú teda témou budúcoročnej konferencie opäť zdvíhacie zariadenia?
Nie, zrejme sa zameriame na zabezpečovacie techniky a spoľahlivosť a funkčnosť rôznych systémov. Ponúkame množstvo rôznych tém, ktoré pre jednotlivé sympóziá vyberá naša odborná komisia.

· Podľa akého kľúča ste vyberali odborníkov, ktorí prezentujú svoje poznatky na tejto konferencii?
AIST má 28 technologických komisií, z ktorých každá má starosti iný druh technických poznatkov. Dokopy pokrývajú kompletne všetky technické odvetvia týkajúce sa hutníctva a výroby ocele. V každej komisii sú experti zameraní na konkrétne témy. Pre košické sympózium sme vyberali celosvetovo uznávané autority z oblasti zdvíhacích zariadení. Po skončení prezentácií vždy vyberáme najzaujímavejšiu, je to náš zvyk a ocenenie kvalít prednášajúceho. Nechajme sa prekvapiť, kto to bude tentoraz.

· Aké podmienky ste v Košiciach našli?
Vynikajúce, sme nadmieru spokojní. Vaše mesto je naozaj nádherné, chýry sa potvrdili. Ľudia sú veľmi priateľskí, spokojní sme aj s výberom miesta pre konferenciu - TeleDom je v centre a je sem dobrý prístup.

· V Košiciach je aj Technická univerzita, s ktorou U. S. Steel Košice úzko spolupracuje. Neuvažovali ste aj vy nad podobnou aktivitou?
Nad tým sme ešte neuvažovali, ale privítali by sme to. Už teraz spolupracujeme s viac než 3600 študentmi a 76 univerzitami po celom svete. Nechávame tomu voľný priebeh.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...